Pe mail, rambursări false de impozite

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimele două luni, agenţi economici şi persoane fizice autorizate din Bucureşti şi alte zone ale ţării au primit, pe mail, o adresă cu ton oficial, în care erau înştiinţaţi că au de primit bani înapoi de la Fisc şi că, pentru această, trebuie să urmeze un link, pentru a completa un set de date.

Ieri, mesajul cu pricina a ajuns şi la firme şi persoane din Galaţi, care, la rându-le, s-au adresat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Galaţi, solicitând lămuriri. Referitor la acest subiect, purtătorul de cuvânt al instituţiei, George I. Marinescu, ne-a declarat: 

„Joi s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor societăţi comerciale şi contribuabili-persoane fizice cu domiciliul fiscal pe teritoriul judeţului nostru, cu privire la conţinutul unui e-mail prin care erau înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit şi să acceseze un link pentru completarea unui formular”.

„Vizavi de această situaţie, facem unele precizări necesare. Domeniul de web al MFP este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail”.    

În urma investigaţiilor efectuate încă din luna octombrie a.c. s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice.

Astfel, atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor sau persoanelor fizice cărora sunt adresate.

Menţionăm că o informare privind această situaţie a fost publicată încă din data de 5 octombrie 2010 pe site-ul www.mfinante.ro. De asemenea, vă informăm că au fost sesizate organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii”.

În concluzie, atenţie cui trimiteţi, pe mail, datele firmei. Rambursările de impozite se fac, de către Fisc, după o procedură foarte clară, care presupune primirea unei adrese scrise şi, în funcţie de suma înscrisă acolo, deplasarea la sediul instituţiei sau primirea banilor în contul menţionat anterior în declaraţiile de venit.

În niciun caz nu vă cere Fiscul datele firmei sau pe cele personale, din simplul motiv că, în mod normal, deja le are.

Citit 898 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.