Cu greu se adună ofertele la Bursa locurilor de muncă

Cu greu se adună ofertele la Bursa locurilor de muncă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vineri, 17 mai, simultan în municipiile Galați și Tecuci, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) va organiza o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă, începând cu ora 8,45.

Așa cum „Viața liberă” a mai scris, bursa din Galați va avea loc în Corpul D al Facultății de Inginerie, din str. Domnească nr. 111. Evenimentul similar din Tecuci va fi găzduit de Casa de Cultură, din str. 1 Decembrie 1918 nr. 62. Participarea la Bursa generală a locurilor de muncă este gratuită, atât pentru firmele care participă cu standuri, cât și pentru cei aflați în căutarea unui serviciu.

Miercuri la prânz, cu numai două zile înainte de deschiderea bursei, cifrele intermediare comunicate de conducerea AJOFM Galați nu erau deloc încurajatoare. Se înscriseseră numai 32 de agenți economici (19 în Galați și 13 în Tecuci), a căror ofertă cuprinde 291 de locuri vacante în Galați și 97 în Tecuci. Ceea ce este extrem de puțin, ținând cont că la ediția de anul trecut a bursei au fost puse pe masă peste 1.200 de locuri vacante – oricum, un record negativ al ultimilor ani.  

La sfârșitul lunii martie 2024, în evidențele AJOFM Galați figurau 8.664 de șomeri, din care 1.056 beneficiau de indemnizație, iar 7.608 erau șomeri de lungă durată.

Să sperăm că, până vineri dimineață, la deschiderea bursei, numărul „joburilor” oferite gălățenilor va crește, la fel ca și numărul participanților și că nu vom bifa un nou record negativ.

Citit 1712 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2024 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.