Variantă simplificată a Monitorului prețurilor

Variantă simplificată a Monitorului prețurilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consiliul Concurenţei va lansa curând o variantă simplificată a Monitorului preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au fost plafonate de Guvern, a declarat, sâmbătă, preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu.

"Ştiţi că avem un Monitor al preţurilor la alimente foarte mare. Avem toate magazinele din ţară, cu toate produsele alimentare, deci e gigantic, şi, fiind gigantic, e foarte greu de utilizat de consumatori şi atunci am hotărât să facem şi o variantă simplificată, numai pentru produsele de bază identificate de Guvern în lege. Deci, o secţiune a monitorului în care pot fi văzute şi comparate preţurile numai la aceste produse de bază, să aveţi o variantă mai redusă, dar mai simplă şi mai uşor de utilizat a monitorului. Sper să o lansăm curând", a afirmat Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, deocamdată doar jumătate dintre retaileri au furnizat datele necesare referitoare la preţuri.

"Momentan nu avem date de la toţi retailerii. Trebuie să se conecteze la sistemul nostru ca să ne livreze datele şi nu toţi au reuşit să facă acest lucru. Mai mult de jumătate ne dau deja datele, deci, în curând, o să îl facem public. Vedem, dacă nu reuşim să pornim cu toţi retailerii, dacă la unii durează prea mult să îşi adapteze sistemul conform legii, atunci o să pornim numai cu cei pe care îi avem. Destul de curând", a explicat şeful Consiliului.

Citit 977 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2024 07:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro