31 ianuarie 2009 - termen limită la Fisc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente şi din activităţi agricole (definite la art. 71 din Codul fiscal), impuşi pe bază de norme de venit, precum şi cei care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală şi din cedarea folosinţei bunurilor, au dreptul să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real (pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă).

Opţiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă este obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi şi se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă nu se depune o cerere de renunţare de către contribuabil.

Cererea de opţiune pentru stabilirea venitului net în sistem real se depune la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie inclusiv, în cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate şi în anul precedent, respectiv în termen de 15 zile de la începerea activităţii, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal.

Citit 1099 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.