490.000 euro – atraşi la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, la Galaţi, a fost lansat Proiectul „Euro-Business-Plus” având ca aplicant Asociaţia „Casa Noastră” din Galaţi, în parteneriat cu Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi  şi Asociaţia Obştească „Asistenţă, Sprijin şi Industrie în Agricultură” din Cahul - Republica Moldova. Este vorba despre un proiect de cooperare transfrontalieră, care în prima etapă „vizează construirea unui centru de pregătire profesională şi managerială a administratorilor, a directorilor unor firme mici şi mijlocii - a anunţat în deschiderea întâlnirii domnişoara Andreea Carp, consilier al Asociaţiei «Casa Noastră». Următoarea etapă va urmări întărirea relaţiilor de cooperare  transfrontalieră a IMM-urilor în Regiunea 2 Sud-Est.

Între obiectivele acestui proiect mai reţinem organizarea de târguri şi expoziţii pentru promovarea produselor IMM-urilor monitorizate în cadrul proiectului, cursuri de pregătire şi perfecţionare profesională în vederea consolidării pieţei de desfacere în zona transfrontalieră. Potrivit proiectului, în toamnă, va fi inaugurarea viitorului centru ce va fi situat la Vânători.

De la întâlnirea de ieri nu a lipsit primarul Dumitru Nicolae, care a apreciat demersurile Asociaţiei „Casa Noastră” ce a atras la Galaţi 490.000 de euro. De asemenea, Traian Mândru, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie din Galaţi, a accentuat că „pe fondul crizei economice, este binevenit un astfel de proiect. Este importantă colaborarea cu vecinii noştri de peste Prut, mai ales în domeniul agriculturii, pentru că în această privinţă  avem de învăţat de la românii din Republica Moldova, cum, de altfel, şi ei au de învăţat de la noi  în privinţa managementului”.

Despre  necesitatea colaborării şi dezvoltării proiectelor transfrontaliere, ca dovadă a asumării idealurilor Uniunii Europene, a vorbit şi doamna Luminiţa Mihalcea, director al Agenţiei de Dezvoltare Regională 2 Sud-Est, cu sediul la Brăila.

Citit 2144 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.