Pensionarii, cu jalba la Consiliul Europei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Uniunii Judeţene a Pensionarilor Galaţi, Costică Chihaia, a participat luni, la Bucureşti, la prima reuniune din acest an a Comitetului Director al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor (FNSPR). Chihaia, care este şi vicepreşedinte al federaţiei, ne-a declarat că în cadrul întâlnirii la care a participat şi Marius Lazăr, secretar de stat la Ministerul Muncii, s-a analizat stadiul îndeplinirii de către Guvernul României a solicitărilor înaintate acestuia în anul 2008.

„Discuţiile s-au purtat într-o atmosferă încărcată de tensiune şi revoltă. În unanimitate s-a apreciat că promisiunile făcute în timpul campaniei electorale au fost mincinoase, menite să inducă în eroare electoratul. Promisiunile actuale cum că drepturile pensionarilor vor fi acordate în cursul mandatului nu mai sunt credibile.

Şi apoi cât timp putem aştepta, noi, pensionarii, până s-or decide guvernanţii să scape printre degete vreo fărâmă de lege pentru viaţa noastră?”, ne-a întrebat Chihaia.

Potrivit liderului UJP Galaţi, pensionarii au cerut deblocarea imediată a aplicării Legii 250/2007 privind creşterea valorii punctului de pensie, punerea în aplicare a legii nr. 218/2008 cu privire la grupele de muncă, corectarea OUG nr. 4 /2005 privind recalcularea pensiilor şi elaborarea unei noi legi a sistemului de pensii şi asigurări sociale. Chihaia a mai spus că, în caz de nesoluţionare a revendicărilor, federaţia va recurge la diverse forme de protest.

Pensionarii iau în calcul aderarea cu un pachet propriu de revendicări la mişcările de protest iniţiate de către CNSLR – Frăţia, dar şi pichetarea simultană a tuturor prefecturilor din ţară, Guvernului şi Ministerului Muncii. Se gândesc deja să informeze Federaţia Europeană a Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice, şi Consiliului Europei despre situaţia pensionarilor din România şi nerespectarea legilor aprobate de Parlament.

În acelaşi timp, pensionarii au în vedere şi acţionarea în justiţie a Guvernului României pentru respectarea Constituţiei şi blocarea unor legi.

Citit 1108 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.