Aberaţii legislative: impozit de 251 lei, pentru un venit de 4,97 lei !

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă un gălăţean jecmănit de legislaţia (strâmbă) privind contribuţia la asigurările de sănătate s-a prezentat la redacţia „Vieţii libere” pentru a cere ajutorul. Omul se numeşte  Ion Pecheanu, este pensionar şi datorează, potrivit unei adrese primite de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, 251 de lei (din care 150 de lei contribuţia la asigurările de sănătate şi 101 lei penalităţi) pentru că ar fi obţinut în 2006 un venit (dividende) de 4,97 de lei de la Cooperativa de credit „Belşugul”.

Ion Pecheanu este realmente consternat de situaţie şi nu poate să înţeleagă de ce impozitul cerut de stat este de 50 de ori mai mare decât venitul care se presupune că a fost realizat. Mai mult, gălăţeanul spune că nu a luat niciun fel de dividende de la „Belşugul”. „Eu am avut un împrumut la ei, nu dividende”, declară Ion Pecheanu.

Petentul ne-a spus că a reclamat situaţia bizară şi la Casa de Sănătate, şi la Finanţe, şi la Poliţie, dar în fiecare dintre locurile menţionate i s-a dat acelaşi răspuns: „Aşa este legea!”

De altfel, în ediţia de marţi a „Vieţii libere” am prezentat pe larg explicaţia Casei de Asigurări de Sănătate în legătură cu această aberaţie financiară, dar şi modul în care s-ar putea interpreta, favorabil cetăţenilor, legea.

Citit 1316 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.