Instanţa a dat undă verde pentru ranfluarea epavei navei "Slatina"

Instanţa a dat undă verde pentru ranfluarea epavei navei "Slatina"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările de ranfluare la epava navei Slatina au fost deblocate astăzi în urma unei decizii a instanţelor gălăţene. Lucrările, în valoare de 6,87 milioane de euro, ar fi trebuit să înceapă în februarie a.c., dar au fost blocate în urma unui litigiu apărut între Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi şi unul dintre operatorii care are închiriat un teren în Port Bazinul Nou, respectiv SC Dima & Fii SA.

În fapt, operatorul a blocat accesul pe uscat al echipelor de intervenţie spre zona de lucru prin amplasarea unor construcţii metalice şi a componentelor unui utilaj (o macara). Pentru că nu s-a reuşit ajungerea la o înţelegere pe cale amiabilă, APDM Galaţi a apelat, în cursul lunii mai, la Judecătoria Galaţi, la procedura ordonanţei preşedinţiale, care permite în situaţii mai deosebite o soluţionare mai rapidă a cauzei.

Într-o primă fază, instanţa a admis cererea APDM Galaţi ca SC Dima & Fii SA să permită echipelor de intervenţie accesul la zona de lucru, dar decizia a fost atacată cu recurs.

Tribunalul Galaţi a respins astăzi recursul făcut de SC Dima & Fiii SA. Prin urmare, lucrările vor începe în cel mai scurt timp posibil, au declarat pentru „Viaţa liberă” reprezentanţii APDM Galaţi.

Epava navei „Slatina” se află într-un loc foarte sensibil, la doar 60 de metri de şenalul navigabil al Dunării şi foarte aproape de intrarea în docurile Şantierului Naval Damen Galaţi, fiind un real pericol pentru navigaţie.

Citit 2088 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2012 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.