Bruno Ribo: "Nu putem cumpăra energia de la supermarket"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Bruno Ribo: "Nu putem cumpăra energia de la supermarket"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Conducerea combinatului siderurgic gălăţean colaborează cu statul român pentru a demonstra că achiziţiile de energie de la Hidroelectrica nu au constituit ajutor de stat

Declaraţiile îi aparţin directorului ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, şi au fost făcute miercuri, la câteva zile după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a concluziilor preliminare ale anchetei desfăşurate de Comisia Europeană în cazul contractelor de achiziţie de energie încheiate de companie în anii anteriori cu furnizorul de stat Hidroelectrica. Potrivit CE, aceste contracte ar conţine elemente de ajutor de stat. "Colaborăm cu autorităţile române pentru a demonstra că nu e un caz de ajutor de stat. Noi nu suntem traderi de energie, folosim energia pentru a face producţie. Şi suntem un consumator mare, consumăm în mod constant 200 de megawaţi pe zi. Nu este o marfă pe care să o cumpărăm de la supermarket. Avem nevoie de stabilitate", a declarat Bruno Ribo.

Investigaţia CE se referă la două contracte încheiate între ArcelorMittal Galaţi şi Hidroelectrica, care vizau livrarea de energie către grupul siderurgic în anii 2010, respectiv, 2011. Ancheta a început în 2011, după o sesizare formulată de Fondul Proprietatea (acţionar minoritar la Hidroelectrica), care a reclamat că ArcelorMittal Galaţi ar fi primit ajutoare de stat sub forma unor preţuri preferenţiale la energia furnizată de Hidroelectrica. Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, Hidroelectrica a acceptat preţurile propuse de ArcelorMittal Galaţi, deşi pe piaţă existau oferte concurente la preţuri similare sau mai ridicate, ceea ce se constituie în pierdere de venituri pentru stat.

Citit 2231 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2012 14:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.