Val de disponibilizări la AFDJ Galaţi

Val de disponibilizări la AFDJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din administraţia fluvială vor pleca 97 de angajaţi, cu plăţi compensatorii cuprinse între 12 şi 24 de salarii medii pe unitate


În urma negocierilor dintre conducerea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi şi sindicatul „Farul” a fost stabilită lista cu primii 67 de angajaţi, dintr-un total de 97, care vor fi disponibilizaţi. „Este vorba de personal de la toate subunităţile AFDJ Galaţi, de la Sulina până la Drobeta Turnu Severin. Aceste disponibilizări se fac în baza angajamentelor privind eficientizarea activităţii unităţii şi a legii bugetului de stat. Până în 2013 trebuie să rămânem cu 662 de angajaţi”, ne-a declarat directorul general al AFDJ Galaşi, Mircea Răzvan Cristea. Acesta a precizat că fiecare salariat disponibilizat va primi o sumă compensatorie cuprinsă între 12 şi 24 de salarii medii pe unitate, în funcţie de vechime şi funcţia ocupată. În prezent, nivelul salariului mediu brut la nivelul AFDJ Galaţi este de 26 milioane de lei vechi.

La acest nivel al compensaţiilor, nu este de mirare că unii dintre salariaţi chiar şi-au dorit să fie trecuţi în şomaj şi sunt nemulţumiţi că disponibilizările, deşi erau planificate a se opera în urmă cu câteva luni, au fost întârziate de fosta conducere a administraţiei fluviale.

La rândul său, liderul sindicatului „Farul”, Ştefan Frunză, ne-a declarat: „În fapt, problema are două aspecte şi totul pleacă de la faptul că, din cauza întârzierii disponibilizărilor, s-a intrat mai mult în fondul de salarii. Practic, timp de câteva luni s-au plătit în plus salariile a aproape o sută de oamenii, ceea ce, desigur, generează o serie de dificultăţi financiare. Principalele inconveniente sunt acelea că, pe de o parte, oamenii disponibilizaţi vor primi plăţile compensatorii în trei tranşe, iar pe de altă parte, în viitoarele negocieri salariale plecăm cu un handicap, din cauza sumelor cheltuite în plus până acum, iar acest lucru va fi resimţit de salariaţii care rămân.”

Lista cu persoanele ce vor fi disponibilizate la AFDJ Galaţi va fi definitivată în următoarele două săptămâni, iar primii salariaţi vor intra în şomaj undeva în perioada 15 noiembrie - 1 decembrie. Tranşele din plăţile compensatorii sunt stabilite, în principiu, a fi virate către foştii angajaţi în decembrie a.c., precum şi în lunile mai şi iulie din 2013.

 

Citit 4821 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.