Închiderea LTG1 încinge spiritele în Combinat
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Închiderea LTG1 încinge spiritele în Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anunţul închiderii Laminorului de Tablă Groasă nr. 1 (LTG 1) a sporit tensiunile de la ArcelorMittal Galaţi, declară liderii sindicatelor Solidaritatea şi Siderurgistul. Vestea a venit pe fondul zvonurilor cu privire la trimiterea mai multor angajaţi în şomaj tehnic şi cu circa o lună înainte de începerea negocierilor dintre pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

„Pot spune, cu siguranţă, că tensiunile cresc. La LTG 1 vor rămâne 50 de persoane care să asigure paza şi lucrările de mentenanţă. Cei chemaţi de acasă, în iunie, şi al căror contract de muncă expiră vor pleca, iar cele 300 de persoane care lucrează la LTG 1 vor fi reorientate către LTG2. Vom prelua în proporţie de 90 la sută lucrările firmelor contractoare. Conducerea spune că laminorul va fi redeschis la 1 aprilie, dar redeschiderea va fi probabil tot temporară. Problemele Combinatului sunt manageriale, iar conducerea trebuie să le rezolve. Nu este vina angajaţilor, care îşi fac treaba”, a declarat secretarul sindicatului Siderurgistul, Vasile Crişan, care ne-a mai informat că managementul Combinatului a confirmat că se va întâlni marţi cu reprezentanţii sindicatului.

Nici liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber, nu vede viitorul Combinatului cu ochi buni. „Eu am declarat încă de dinainte de deschiderea din iunie a LTG 1 că măsura era una care să facă laminorul mai vandabil pentru un investitor turc. Din sursele mele, investitorul turc a venit, dar nu a fost mulţumit de preţul cerut şi a estimat că poate face, cu respectiva sumă, două laminoare în Turcia. Oricum, se pregăteşte trecerea multor angajaţi în şomaj tehnic. ArcelorMittal trebuie să forţeze mâna Guvernului în ceea ce priveşte preţul energiei”, a precizat Gheorghe Tiber.

Citit 3706 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.