Reducerea de TVA la renovarea clădirilor

Reducerea de TVA la renovarea clădirilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"În Europa, aproape 40 milioane de europeni lucrează în sectorul imobilelor. De aceea, am susţinut cu tărie necesitatea de a permite statelor membre să aplice cote reduse de TVA pentru lucrările de renovare şi reabilitare a clădirilor dacă acestea au drept scop realizarea de economii de energie" a declarat, recent, în plenul Parlamentului European (PE), eurodeputata socialistă Adriana Ţicău (foto).

Raportoare a PE pentru modificarea „Directivei privind performanţa energetică a clădirilor”, Adriana Ţicău a propus ca statele UE să poată aplica TVA redus şi pentru materialele utilizate în sectorul eficienţei energetice a clădirilor şi energiilor regenerabile.

"Mă bucur că Parlamentul European a votat în actuala sesiune plenară, cu o largă majoritate, reducerea de TVA pentru servicii adiacente creşterii performanţei energetice a clădirilor, dând astfel posibilitatea statelor membre să aplice o taxă pe valoarea adăugată redusă pe acest sector, dar nu mai mică de 5 la sută", a declarat eurodeputata.

În prezent, în UE se pot aplica cote reduse de TVA pentru livrările de gaze naturale, electricitate şi încălzire sau răcire, pentru îmbrăcămintea şi încălţămintea pentru copii, pentru cărţi, ziare şi periodice, produse farmaceutice şi echipamente medicale pentru persoane cu handicap, pentru servicii de restaurant.

Declaraţia video pe tema aplicării TVA redus a eurodeputatei Adriana Ţicău este disponibilă aici:

Citit 1200 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.