ARC 2012 - Program de modernizare a Combinatului

ARC 2012 - Program de modernizare a Combinatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea ArcelorMittal Galaţi le-a comunicat sindicatelor că în combinatul de la Galaţi va fi demarat un program de reorganizare.

Potrivit liderului FSS Metarom Galaţi, Adrian Adăscăliţei, programul propus de către cei de la Combinat vizează aducerea unităţii siderurgice gălăţene la standardele celor din Europa de Vest.

"Nu s-au discutat decât chestiuni de principiu referitoare la un program de vitalizare a combinatului intitulat ARC 2012. Din câte ni s-a comunicat este vorba despre un program cu măsuri generale care face referire la forţa de muncă, la mediu, la optimizarea activităţii economice până în anul 2012", a declarat sindicalistul.

Adăscpliţei a mai spus că, în urma discuţiilor purtate cu şefii combinatului, s-au dat asigurări că în cadrul acestui program reducerea de personal nu este una dintre ţinte, ci mai degrabă este vorba despre pregătirea angajaţilor.

"Ni s-a mai spus că se vor încerca metode de motivare a salariaţilor, pentru că au identificat deficienţe la acest capitol. În plus, s-a discutat şi de probleme legate de investiţiile de mediu ce vor trebui realizate atât în cadrul acestui program, cât şi în ce priveşte măsurile impuse prin acele angajamente", a mai spus Adrian Adăscăliţei.

Reprezentanţi ArcelorMittal Galaţi nu au făcut comentarii referitoare la demararea acestui program şi la obiectivele sale.

Citit 2372 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.