Termen-limită pentru declaraţii de venit ale microîntreprinderilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asocierile fără personalitate juridică, constituite între persoane fizice sau între persoane fizice şi persoane juridice române cu statut de microîntreprindere, au obligaţia de a depune, până în data de 16 martie a.c., “Declaraţia anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică” (formularul 204).

„Declaraţia se depune de către asociatul desemnat prin contractul de asociere să răspundă pentru îndeplinirea obligaţiilor asocierii faţă de autorităţile publice, fie direct la registratura organului fiscal (Administraţia Finanţelor Publice - AFP de sector, municipală, orăşenească sau comunală) unde este înregistrată asociaţia, fie prin scrisoare recomandată”, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Declaraţia se depune pentru veniturile din activităţi independente, inclusiv din activităţi adiacente sau din activităţi agricole. Asocierile care realizează mai multe categorii de venit depun câte o declaraţie pentru fiecare categorie de venit în parte. Formularul 204 precum şi instrucţiunile de completare ale acestuia se pot obţine în mod gratuit de la unităţile fiscale teritoriale sau pot fi descărcate de pe website-ul ANAF: www.anaf.ro/asistenta contribuabili/toate formularele cu explicaţii.

Nerespectarea termenului de depunere a “Declaraţiei anuale de venit pentru asocierile fără personalitate juridică”, formularul 204, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Citit 1015 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.