Marex intră în FALIMENT. Sute de oameni nu mai primesc salariile
Foto: Sursa foto: fabricadecarne.ro

Marex intră în FALIMENT. Sute de oameni nu mai primesc salariile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imperiul Marex Brăila face primul pas spre faliment după ce administratorii judiciari au propus această măsură pe fondul lipsei de lichidităţi, transparenţă şi ca urmare a gradului mare de îndatorare, potrivit ziarului Financiar.

Societatea Marex a intrat în mai 2014 în insolvenţă, la propria cerere.

Administratorii judiciari, Prime Insolv Practice în consorţiu cu Sierra Quadrant pentru Marex şi Sierra Quadrant pentru Vegetal Trading, au propus intrarea în faliment, însă mişcarea este doar un prim pas în cadrul unei proceduri ce poate fi oprită de către creditori, dar poate fi şi contestată de către acţionarii celor două companii. Dosarul va ajunge în faţa judecătorilor în luna septembrie, atunci când ar urma să fie luată o primă decizie pe această temă, a relatat şi infobraila.ro.

SC Marex SA, înfiinţată în 1994 şi având ca obiect de activitate "prelucrarea şi conservarea cărnii", a înregistrat, în septembrie 2013, opt incidente la plată cu cecuri şi 40 de incidente cu bilete la ordin. Până la data de 6 ianuarie 2014, numărul incidentelor de plată a ajuns la 750, iar ca urmare, firma are interdicţie bancară de a emite cecuri până la data de 18 decembrie 2014.

Societatea Marex este deţinută de milionarul brăilean Marin Moraru.

Citit 9294 ori Ultima modificare Luni, 21 Iulie 2014 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.