"Ziua Naţională a Contabilului”, sărbătorită şi la Galaţi

"Ziua Naţională a Contabilului”, sărbătorită şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fie că vorbim de mediul de mediul de afaceri sau administraţia publică, rolul contabilului sau al expertului contabil este bine definit: el este garantul menţinerii procesului decizional dintr-o instituţie sau societate în sfera legalităţii şi raţionalităţii. Prin urmare, ziua de 21 septembrie, consacrată drept Ziua Naţională a Contabilului Român, este deopotrivă un eveniment pentru toţi cei care, într-un fel sau altul, au legătură cu sfera economică. La Galaţi, sărbătoarea a fost marcată ieri printr-o festivitate specială, organizată la Teatrul Muzical „Nae Leonard” de filiala locală a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

„Profesiunea contabilă a fost, este şi va fi pusă în slujba interesului public, spre binele public”, a arătat preşedintele onorific al CECCAR, Ecaterina Necşulescu, citând din vorbele celui care, în ultimele decenii, a avut un rol marcant în renaşterea CECCAR şi reglementarea profesiei contabile, regretatul prof. univ. dr. Marin Toma.

Anul acesta, manifestarea a fost dedicată rolului profesionistului contabil într-o economie de piaţă concurenţială, dar a fost abordată şi o temă provocatoare pentru profesia contabilă - ”Directiva 34/2013 a Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene – Aşteptări şi provocări în evoluţia profesiei contabile”, temă care anticipează modificările în materie de legislaţie contabilă care vor fi aplicabile începând cu 1 ianuarie 2015.

Din această zi de sărbătoare nu a lipsit nici recunoaşterea meritelor profesioniştilor cu rezultate deosebite. În topul CECCAR de anul acesta, pe primele locuri s-au plasat SC Expert Cont Serv Consult Co SRL, urmată de SC Expert One SRL. Pe locul trei în top, la egalitate, s-au clasat SC Gecont Expert SRL şi SC Evicont SRL. De asemenea, au mai fost acordate şi o serie de „Diplome de Onoare” celor care au avut o contribuţie meritoriei la bunul mers al profesiei contabile. Nouă nu rămâne decât să sperăm că deviza CECCAR - „Ştiinţă, independenţă, moralitate” - va deveni piatră de temelie şi pentru alte domenii de interes ale societăţii româneşti.

Citit 2225 ori Ultima modificare Duminică, 21 Septembrie 2014 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.