Un milion de euro în plus pe FACTURILE Combinatului, săptămânal, după liberalizarea preţurilor la energie

Un milion de euro în plus pe FACTURILE Combinatului, săptămânal, după liberalizarea preţurilor la energie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Am cerut autorităţilor să oprească spirala infernală a creşterii exponenţiale a preţurilor resurselor energetice" a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo


Distorsiunile din piaţă legate de “certificatele verzi”, de taxa de cogenerare şi de anunţul referitor la liberalizarea preţului gazelor au dus la creşterea cheltuielilor la ArcelorMittal Galaţi cu un million de euro pe săptămână, a declarat pentru "Viaţa liberă" Bruno Ribo, directorul general al combinatului siderurgic.

"Noi am fost una dintre primele voci care au atras atenţia asupra pericolului imediat şi sever de a pierde industrii întregi precum cele de: oţel, aluminiu, ciment şi altele. Am auzit păreri conform cărora cerem energie şi gaz mai ieftine, ceea ce este absurd. Am cerut autorităţilor să oprească spirala infernală a creşterii exponenţiale a preţurilor resurselor energetice. În ciuda acestui lucru, în prezent, plătim pentru energie şi gaz mai mult ca în Germania, fără a mai lua în calcul concurenţii noştri mai direcţi din Europa de Est!", a arătat Bruno Ribo.

Acesta a precizat însă că autorităţile au înţeles avertismentul venit din partea întreprinderilor mari consumatoare de energie şi au început să pună în aplicare o serie de măsuri, unele care, de altfel, sunt deja luate în alte ţări europene.

“În ceea ce priveşte electricitatea, aşteptăm adoptarea măsurilor anunţate privind certificatele verzi - pe care le salutăm! - iar, pentru gaz, sperăm ca viitorul apropiat să aducă o soluţie sustenabilă”, a declarat directorul general al ArcelorMittal. Acesta a arătat, totuşi, că, din punct de vedere strict tehnic, problemele încă nu sunt rezolvate.

“Stabilitatea (preţurilor la energie – n.r.) trebuie menţinută pentru cel puţin zece ani, astfel încât să fie creat un cadru stabil, care să încurajeze investiţiile pe termen lung în industria ţării”, a explicat directorul combinatului siderurgic gălăţean.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV VL/ Revenire spectaculoasă a SIDERURGIEI! "ArcelorMittal Galaţi are cele mai bune rezultate din ultimii 34 de ani"

Citit 2696 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 00:29

3 comentarii

 • postat de muncitorii nu cred in lacrimi
  Marți, 23 Septembrie 2014 13:01
  93.118.196.***
  salariile sunt de tot rahatu dar tu nu vrei s-o recunosti, sunt cumulate cu salariile sefilor, nu putini, si da o medie mare ,ce faci tu cu 250 euro domnule Bruno? eventual la tine in Franta iti scoti la cina nevasta de 2 ori cu banii astia , laso mai moarta cu cei 6 la suta peste medie ca ne-am lamurit , dupa un articol in care aveam rezultate bune din ultimii 34 ani ai inceput bocetele iar, da salariile muncitorilor, pardon sclavilor?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Lasă-ne frate, ai dat oameni afară din combinat și te mai plângi?
  Luni, 22 Septembrie 2014 00:58
  92.86.88.***
  Băi Ribo, știi cum este în afară? Dacă nu-ți place, du-te acasă că încurci lumea....așa spune patronul în afară dacă ești nemulțumit. Și așa plângi singur, ai dat oameni afară de ai rămas singur pe acolo.
  1
  11
  Raportează
 • postat de b.m.
  Luni, 22 Septembrie 2014 00:30
  83.103.238.***
  Poti trai cu 250 euro si cu doi copii domnule capitalist Bruno Ribo? Te descurci? Hai sa facem un experiment domnule Bruno Ribo! Iti dau 240 euro sa traiesti o luna in Romania cu preturile astea de la noi sa vezi si tu ce viata avem!
  0
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.