LOTERIA BONURILOR FISCALE/ Rezultatul EXTRAGERII din 28 iunie 2015

LOTERIA BONURILOR FISCALE/ Rezultatul EXTRAGERII din 28 iunie 2015
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Duminică, 28 iunie 2015, la ora 17.00 a avut loc o nouă ediţie a loteriei fiscale, la care au participat chitanţele emise în perioada 29 martie-31 mai. Premiul pus în joc este şi acum de 1 milion de lei. Nu vă bucuraţi însă dacă veţi constata că datele anunţate de autorităţi - adică luna, ziua şi valoarea câştigătoare -, se regăsesc şi pe bonul dumneavoastră.

LOTERIA BONURILOR FISCALE/ Rezultatul EXTRAGERII din 28 iunie 2015: 

LUNA CÂŞTIGĂTOARE: LUNA MAI

ZIUA CÂŞTIGĂTOARE: 23 MAI

VALOAREA CÂŞTIGĂTOARE: 135 

Scopul declarat al jocului este de a-i încuraja pe români să ceară bonul la cumpărături, pentru reducerea evaziunii fiscale. Prima extragere a avut loc în a doua zi de Paşte, iar rezultatele au fost neaşteptate. Nu mai puţin de 18.200 de persoane au avut bonuri câştigătoare, iar premiul a devenit astfel simbolic: mai puţin de 55 de lei. Statul pare însă să aibă mai mult de câştigat cu o investiţie minimă. Tot mai mulţi comercianţi au început să utilizeze case de marcat.

Anunţul organizării unei loterii a bonurilor fiscale care să-i răsplătească pe cei care cumpără corect a pus pe jar o mulţime de români. Cu gândul la milionul pus la bătaie de Ministerul de Finanţe, oamenii au început să adune chitanţele încă din februarie.

Un bărbat din Arad a adunat aproape o mie de bonuri fiscale aruncate în fiecare seară de clienţii unui supermarket şi 23 dintre ele au fost câştigătoare. În aceste condiţii, autorităţile au decis să modifice regulile jocului, după principiul "premii mai mari pentru mai puţini".

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: „Eu speram că v-am obişnut că ceea ce spun se şi întâmpla. Va avea loc această loterie. S-a promulgat legea respectivă care schimbă şi sistemul de extragere. Se va aplica în această lună pentru lunile aprilie şi mai şi întreaga perioadă să fie acoperită şi pe baza noului sistem şi anume 100 de câştigători la care se împarte premiul de un milion de ron şi să fie un câştig substanţial”.

 

Citit 5973 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2015 10:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.