Creşterile SALARIALE din sistemul BUGETAR, criticate de patronate

Creşterile SALARIALE din sistemul BUGETAR, criticate de patronate
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Majorările salariale ale bugetarilor au stârnit nemulţumirea preşedintelui Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, Marian Filimon. Acesta a declarat, marţi, 24 noiembrie, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că "mediul privat şi mediul bugetar sunt în antiteză şi, categoric, falia se va adânci între modul de înţelegere şi percepţie a lucrurilor şi de coabitare".

Preşedintele PIMM a spus că "salariul nu este un dat" şi că lefurile ar trebui majorate "pe criterii de performanţă". "Cerem să-şi mărească salariile pe bază de performanţă şi muncă. Noi nu observăm niciun fel de creştere a performanţei în instituţiile publice", a spus Filimon.

Acesta a fost însă contrazis atât de liderul Cartel Alfa, Romică Gârneaţă, cât şi de primarul din Tecuci, Daniel Ţuchel, care au ţinut să sublinieze că sistemul de salarizare în sectorul bugetar este deficitar, existând funcţionari care primesc salariul minim pe economie.

Angajaţii Prefecturii nu s-au putut bucura de lefuri majorate, precum cei din primării şi consiliile judeţene, întrucât Ordonanţa Guvernului i-a exceptat.

Citit 2575 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 23:50

8 comentarii

 • postat de Tonton
  Vineri, 27 Noiembrie 2015 06:05
  5.13.144.***
  Creștere nesustenabilă? Da de unde știi?
  Faptul ca se mărește salariile la bugetari, unde crezi ca se vor cheltui banii?
  În economie, pe produse și servicii care sunt oferite de patroni.
  Și apoi toți ne plângem de medici, de profesori și funcționari publici.
  E și normal dacă omul are un salariu de mizerie, cum vrei să performere?
  Patronii își văd de sănătate în altă țară, își duc copii să învețe în altă tara.
  Așadar, se vede cât de pricepuți în ale economiei sunt patronii noștri.
  Sau poate sunt suparati ca trebuie sa-si taie din din bani pentru luxul personal, concedii exotice ca să mai dea acolo un bănuț la angajatii care lucrează cu supranormă si au contracte cu jumate de normă la ITM.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Relu Fenechiu
  Joi, 26 Noiembrie 2015 06:52
  185.19.165.***
  Patronii de 'carton' țin artifical salariile scazute,parcă sunt la tarabele cu legume,sunt vorbiți întere ei...mai ales patronii securişti,ăştia ce-au acaparat majoritatea întreprinderilor de după revoluție...se vede clar bunăstarea firmelor lor iar ei nu dau un ban în plus la salariu angajaților ,dar sunt obligați de lege să măreasca minimul pe economie de aici şi iritarea ...dar cand v-au scazut cu 5% contributia catre CASS cui i-ați spus ?...aşa ca un sincer Hai sictir,Filimoane
  3
  16
  Raportează
 • postat de vinga
  Joi, 26 Noiembrie 2015 06:24
  5.13.164.***
  Hai sa privim pe facebook a patronilor a familiilor lor.
  Poze din concedii luxoase Maria-Ta si la munte si la mare si prin tara si pe afara.
  Dar nu, nu au bani pentru nenorocitii care muncesc 10-12 ore fara zile libere legale si fara concedii de odihna ori medicale.
  A verificat ITM -ul vreodata daca sunt efectuate concediile de odihna ale "sclavilor" conform programarii? Never!
  Asa ca statul a redus cotele la Tva si la contributii iar rezultatul este acela ca preturile produselor si serviciilor a crescut imediat si diferenta s-a dus in buzunarul patronilor.
  3
  16
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 26 Noiembrie 2015 06:15
  5.13.231.***
  "Acesta a fost însă contrazis atât de liderul Cartel Alfa, Romică Gârneaţă, cât şi de primarul din Tecuci, Daniel Ţuchel, care au ţinut să sublinieze că sistemul de salarizare în sectorul bugetar este deficitar, existând funcţionari care primesc salariul minim pe economie".Intreb ,daca sunt [erformanti ,cine-i tine cu forta in sectorul bugetar ? Au dreptate patronii sa fie ingrijorati ,probabil ca salariatii lor vor vrea si ei mariri de salarii acesta va conduce la inchiderea altor sute de afaceri . Consecintele se vor reflecta si in nivelul de trai al pensionarilor fiindca orice marire de salarii duce automat la cresterea preturilor si inplicit a inflatiei ,aia reala nu aceia aranjata de institutiile statului .Promisa crestere de 5% a pensiilor este un fel de frectie la un picior de lenm pentru 85% din pensionari.
  6
  7
  Raportează
 • postat de Jon
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 23:25
  86.127.74.***
  Pai cum sa nu sata de kur in sus ...o sa trebuiasca sa platesca si ei angajatii mai bine...Huoo!
  1
  18
  Raportează
 • postat de ana
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 18:41
  5.13.249.***
  După patroni nimeni nu ar primi nici un bănuț. Sunt patroni care n-au mărit salariile de ani buni. Și nu ai zice că nu se poate. Ei afișează mult lux și e clar că nu se vrea. Poate că ar trebui să compare totul cu UE, inclusiv eficiența muncii, nivelul de salarizare, și respectul pentru oameni. E ușor să spui că oamenii nu muncesc. Dar oare cei ce au miliarde muncesc - cu adevărat - mai mult? Ei sunt mai eficienți? Dacă da, ar trebui să vină să lucreze în aceleași condiții cu cei neeficienți și să le arate oamenilor cum trebuie să muncească. Știu și eu poate că avea dreptate Moș Ion Roată:”Boierule, eu tot n-am înțeles!”
  1
  25
  Raportează
 • postat de xfactor
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 18:21
  95.76.34.***
  Sigur ca da... va trebui sa mareasca si maria-sa patronul salariile sclavilor sai, cum sa-i convina. Cat credeti ca va mai inghiti prostimea gogorita cu cresterea nesustenabila?
  1
  22
  Raportează
 • postat de Goian
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 10:19
  84.243.108.***
  Corect domnule
  13
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.