A intrat în vigoare AMNISTIA FISCALĂ. Ce trebuie să faci pentru a obţine REDUCEREA DATORIILOR la stat

A intrat în vigoare AMNISTIA FISCALĂ. Ce trebuie să faci pentru a obţine REDUCEREA DATORIILOR la stat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procedura de aplicare a amnistiei fiscale legate de penalităţile de întârziere a fost publicată în Monitorul Oficial, a relatat romaniatv.net. De-acum, toţi românii datori la stat, firme sau persoane fizice, pot cere ştergerea datoriilor.

Românii care nu şi-au achitat dările la stat până la 30 septembrie 2015 vor putea cere Fiscului să le anuleze penalităţile şi o parte din dobânda datorată, potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului (OUG nr. 44/2015).

Condiţia principală este să îşi achite până la 31 martie 2016 obligațiile de plată principale datorate bugetului general consolidat, restante la 30 septembrie 2015 și administrate de ANAF. O altă condiţie este aceea de a plăti 45,8 la sută din dobânzile principale aferente restanţelor până la jumătatea lui 2016, pentru a beneficia de ştergerea diferenţei de 54,2 la sută.

Potrivit Ordonanței de Urgență, pentru a beneficia de anularea penalităților de întârziere și a cotei de 54,2% din dobândă, contribuabilii trebuie să depună o cerere în acest sens la organul fiscal și să îndeplinească cumulativ mai multe condiții. CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 2607 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2015 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.