Proiect-pilot pentru regiunile mai puţin dezvoltate

Proiect-pilot pentru regiunile mai puţin dezvoltate
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Proiectul-pilot „Regiuni mai puţin dezvoltate" a fost lansat săptămâna trecută la nivel european, scopul acestuia fiind de a sprijini regiunile cu un PIB sub 50 la sută din media UE să depăşească blocajele pe care le întâmpină în materie de dezvoltare.

„Peste 231 de miliarde de euro au fost disponibile prin politica de coeziune pentru regiunile mai puţin dezvoltate ale Europei în perioada 2007-2013. Realitatea ne arată însă că aceste regiuni au înregistrat evoluţii diferite. Regiuni similare, care beneficiază de sprijin asemănător din partea Uniunii, au căi diferite de dezvoltare: unele prosperă, altele rămân în urmă", a explicat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, cu ocazia lansării proiectului, organizată la Bucureşti.

Proiectul-pilot se va adresa la început regiunilor Nord-Vest şi Nord-Est, dar dacă rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor, proiectul va fi extins şi în alte regiuni, printre care şi Regiunea Sud-Est, din care face parte judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila, Tulcea, Constanţa, Buzău şi Vrancea.

În cadrul proiectului, experţi ai Direcţiei Generale pentru Politică Regională din Comisia Europeană (DG REGIO) vor găsi, împreună cu autorităţile române, pentru fiecare regiune în parte, cele mai bune soluţii pentru implementarea cu succes a proiectelor cu finanţare europeană, în beneficiul direct al cetăţenilor. Experţii Comisiei vor analiza caracteristicile macroeconomice, stadiul reformelor administrative, guvernanţa locală şi investiţiile din regiunile cuprinse în proiect.        

Citit 3409 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2016 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.