Cel mai vechi decont se stinge primul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF au dezvoltat şi implementat un sistem informatic privind rambursările de TVA către agenţii economici, astfel încât să fie eliminate suspiciunile şi subiectivismul asupra mecanismului de returnare şi pentru a asigura un tratament nediscriminatoriu faţă de toţi contribuabilii eligibili, informează DGFP Galaţi.

„Acest sistemul informatic asigură un proces corect de distribuţie a resurselor financiare şi transparenţă în relaţiile cu contribuabilii. Din suma stabilită lunar la nivel naţional, 80 la sută va fi folosită pentru stingerea deconturilor în ordinea vechimii, iar 20 la sută din bani vor fi alocaţi deconturilor care se apropie de limita termenului legal de 45 de zile (pentru a nu creşte soldul deconturilor cu termen de rambursare depăşit)”, se arată într-un comunicat de presă remis de DGFP Galaţi.

Selecţia deconturilor care urmează a fi rambursate se realizează informatic din baza de date naţională cuprinzând deconturile cu decizie de rambursare, pe principiul „cel mai vechi decont se stinge primul”.

Decontarea se va realiza lunar la trei termene fixe (datele de 4, 24 şi 29 ale fiecărei luni) în care se vor rambursa câte 20, 30 şi, respectiv, 50 la sută din sumele datorate.

Citit 677 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.