Taxe comasate la Registrul Comerţului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Taxele pentru operaţiunile de înregistrare a firmelor efectuate de oficiile Registrului Comerţului au fost comasate de Executiv, concomitent cu reducerea tarifelor percepute pentru anumite operaţiuni, precum eliberarea fişei investiţiei străine sau a datelor privind situaţiile financiare anuale.

Astfel, potrivit unei hotărâri de guvern, pentru înregistrarea la Registrul Comerţului va fi percepută aceeaşi taxă de 120 de lei, iar pentru obţinerea codului de înregistrare tariful va fi plătită o taxă de 10 lei pe document.

Pentru informaţiile de identificare a unei firme, respectiv denumirea, forma juridică, codul unic de înregistrare, numărul de ordine în registrul comerţului, sediul social, solicitanţii trebuie să plătească o taxă de 3 lei.

Actul normativ stabileşte totodată reducerea tarifelor percepute pentru unele operaţiuni, respectiv pentru eliberarea fişei sintetice a investiţiei străine, de la 30 lei la 20 lei, sau a informaţiilor privind situaţiile financiare anuale, de la 3 lei + 0,85 lei/indicator la 0,85 lei pe informaţie extrasă.

Eliberarea de certificate în copii după documente depuse la Registrul Comerţului va fi taxată cu 4+0,2 lei/pagină certificată.

Pentru eliberarea de documente în termen de 48 ore va fi plătit un tarif suplimentar de 50 la sută, iar pentru rezolvarea solicitării în termen de cinci zile va fi achitată o taxă suplimentară de 30 la sută.

Citit 873 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.