KILLTEC a împlinit 22 de ani | A început cu o măsuţă ”La Popescu”...

KILLTEC a împlinit 22 de ani | A început cu o măsuţă ”La Popescu”...
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Atunci când, la începutul anilor ’90, s-a instalat cu o simplă măsuţă în parcarea de „La Popescu”, Gigi Spiridon, proaspăt absolvent al Facultăţii de Nave, nu se gândea că afacerea sa va ajunge la peste 20 de ani de activitate şi că va rula într-un singur an şi două milioane şi jumătate de euro – cifră de afaceri. „Am pornit greu şi, cumva, forţat de împrejurări, pentru că abia absolvisem Facultatea de Nave de aici, din Galaţi, iar domeniul naval era, la momentul respectiv, pe un trend descendent. Angajări nu se făceau în şantierul naval, pe post de inginer, şi atunci a trebuit să mă reorientez. Am început cu o măsuţă în vestita parcare «La Popescu» şi am început să vând ulei de motor. Ţin minte că am înfiinţat societatea şi am mai avut bani de 50 de litri de ulei de motor românesc, că numai din acela se găsea atunci. Am fost singur vreo doi ani, după aia m-a ajutat soţia şi, cu muncă multă, cu seriozitate…”, s-a ajuns ca, pe 1 octombrie 2016, Killtec SRL, una dintre firmele cele mai cunoscute ale Galaţiului, să împlinească 22 de ani.

După vreo doi-trei ani de vânzare „la măsuţă”, în 1997 a început construirea sediului Killtec de pe Coşbuc, îşi aminteşte Gigi Spiridon. Clădirea cu trei nivele a fost finalizată în 2000, în ea a început activitatea de comerţ, iar din 2003, timp de trei ani, s-a construit service-ul Killtec de pe strada Tecuci.

Compania gălăţeană se ocupă în prezent cu distribuţia en gross şi en detail de scule electrice industriale ale mărcilor Bosch, Makita, Karcher, Hitachi, Ridgid, Endress, Stihl, Stanley, Stabila. Killtec distribuie, de asemenea, anvelope auto Michelin, GoodYear, Dunlop, Continental, Pirelli, Bridgestone, Firestone, Barum, Kleber, Kormoran, Matador, Sava, Fulda şi acumulatori mărcile Varta, Fulmen, Tudor, Caranda, Steco, Banner, Rombat, Bosch etc. „Dar activitatea de bază este service-ul. În toţi aceşti ani mi-am dat seama că, în viitor, ai nevoie de o activitate care să se plieze pe prestare de servicii. Cât am fost client prin service-uri, am văzut lucruri care deranjează. Şi am decis să fac eu aşa încât oamenii să fie trataţi aşa cum îmi place mie, ca şi client. De aceea am făcut service-ul, să le ofer clienţilor o altă atitudine decât în service-urile vechi”, spune patronul Killtec.

Coincidenţă, exact în ziua discuţiei noastre se desfăşura şi Topul firmelor gălăţene, organizat de Patronatul IMM-urilor Galaţi, instituţie la care Gigi Spiridon, prin firma sa, Killtec SRL, este membru fondator. Cu toate astea, „în toţi aceşti 22 de ani, premiile mele au venit numai de la Camera de Comerţ şi Industrie”.

L-am mai întrebat pe patronul Killtec care au fost cei mai buni ani pentru afacerea sa. „O perioadă foarte bună a fost din 2000 până în 2008, apoi au urmat ani grei. Dar şi anii cei de la început au fost foarte buni, a fost o perioadă în care, dacă erai serios şi aveai bani, puteai să câştigi şi mai mult. Acum nu se mai poate întâmpla aşa. Dacă vrei să-ţi faci o afacere şi să fie şi sustenabilă, îţi trebuie capital, altfel îţi faci un business doar pentru tine, ceva în genul unei întreprinderi individuale.”

Aşadar, pe 1 octombrie 2016, firma gălăţeană Killtec SRL a împlinit 22 de ani de activitate. Nu sunt foarte multe IMM-urile din oraşul nostru care se pot mândri cu o aşa vechime pe piaţă, bazându-se doar pe capital sută la sută autohton, fără investiţii străine şi fără fonduri europene. Este încă un motiv pentru care „Viaţa liberă” le spune tuturor celor de la Killtec „Felicitări şi La mulţi ani!”.

Citit 5044 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.