Şase tineri, ANGAJAȚI imediat, la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ pentru absolvenţi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Şase tineri, ANGAJAȚI imediat, la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ pentru absolvenţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Alţi 192 au fost selectaţi pentru o angajare ulterioară * Peste 200 de posturi oferite celor cu studii superioare * Şi Şantierul Naval Constanţa a venit la Bursa de la Galaţi


Aproximativ o mie de gălăţeni au participat, joi, la ediţia din acest an a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi. Un număr de participanţi care, conform reprezentanţilor AJOFM, a fost în ton cu celelalte ediţii ale burselor organizate la Galaţi. "Dar, ţinând cont de faptul că avem 18.000 de şomeri înregistraţi în judeţ şi că numărul celor indemnizaţi este de 2.500, mă aşteptam să participe mai mulţi", a declarat directorul executiv al agenţiei gălăţene, Cezar Năstase.

"Suntem cu adevărat împliniţi atunci când ne susţinem partenerii să construiască planuri care le permit să opereze aspecte critice ale afacerii lor (forţa de muncă) într-un mod eficient şi economic. Acest lucru îl încercăm de fiecare dată prin intermedierea cererii de forţă de muncă cu oferta şi prin oferirea de sprijin constant tuturor partenerilor noştri. În contextul unei pieţe în continuă schimbare, partenerii şi colaboratori noştri sunt mult mai informaţi decât au fost vreodată privind opţiunile pe care le au în materie de piaţă a muncii. Mai mult decât atât, perioada economică dificilă pe care o traversăm a diminuat interesul pentru investiţii şi implicit a scăzut nevoia de forţă de muncă. Cu toate acestea, multe dintre companii au găsit în AJOFM Galaţi un partener de dezvoltare - fie că vorbim de serviciile oferite, fie de proiecte cu finanţare europeană", a mai spus directorul executiv al AJOFM Galaţi.

Aproape două sute de posturi pentru studii superioare

Faţă de ediţiile din anii trecuţi, a ieşit în evidenţă numărul mai mare de locuri - aproape 200 - oferite persoanelor cu studii superioare. Grosul acestor joburi a venit din partea firmelor de IT, dar şi din partea Armatei, a unor firme de electronice, farmacii şi firme de consultanţă şi studii europene.

"Oferta noastră se adresează mai mult studenţilor. Avem programe atât pe partea de practică, de internship, cât şi de angajare propriu-zisă. Toate se fac pe contracte de muncă, sunt plătite, diferă doar perioada contractului; cea de practică se încheie pe o lună, cea de internship - pe trei luni, iar angajarea propriu-zisă se negociază în funcţie de fiecare candidat. Dacă acesta corespunde, angajarea se face pe perioadă nedeterminată. Organizarea bursei a fost destul de bună, dar cred că ar fi mai bine dacă s-ar organiza după-amiaza, sau în weekend, de exemplu sâmbăta, pentru că ar putea participa nu doar şomeri sau studenţi, ci şi persoane care deja lucrează şi ar dori să-şi schimbe locul de muncă, persoane care n-au putut veni azi", ne-a spus Lucian Olaru, general manager al firmei româno-olandeze Synergy Software Engineering.

Constanţa caută navalişti la Galaţi

O prezenţă, să-i spunem, mai exotică la Bursa pentru absolvenţi de anul acesta a fost cea a Şantierului Naval din Constanţa. "Ne-am gândit că Galaţiul, având un şantier naval, are şi forţă de muncă specializată. Suntem în căutarea a peste 300 de muncitori şi ingineri, pentru a ne asigura programul de fabricaţie, care este destul de ambiţios pentru perioada următoare. Avem în ofertă toată paleta de meserii, care cred că sunt deficitare peste tot. Şcoala nu mai scoate astăzi muncitorii pe care ni-i dorim noi în domeniul naval - un lăcătuş construcţii navale, un tubulator naval sau un sudor electric care să sudeze în CO2 nu găsim calificaţi. Şi trebuie să-i căutăm printre cei care sunt calificaţi mai demult, ori să îi calificăm noi. Am găsit astăzi doritori să vină în Constanţa, nu foarte mulţi, dar suntem mulţumiţi. Avem un pachet salarial atractiv, în funcţie de aptitudinile şi competenţele fiecăruia, asigurăm cazare în căminul nostru de nefamilişti, masa la cantină, echipament de protecţie gratuit şi celelalte facilităţi prin contractul colectiv de muncă", ne-a spus Violeta Putinei, director de resurse umane la Şantierul Naval Constanţa.

Din cele aproximativ o mie de persoane care au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de la Galaţi, şase au fost angajate pe loc, iar alte 192 au fost selectate pentru un interviu ulterior.

Citit 3863 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2016 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.