Scutiri de CAS pentru angajarea şomerilor

Scutiri de CAS pentru angajarea şomerilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şase luni fără contribuţii la asigurări sociale pentru firmele ce contribuie la stabilizarea pieţei muncii *

Efectele prelungite ale crizei economice şi tensiunile de pe piaţa muncii au determinat Executivul să ia în calcul scutirea de plata CAS a firmelor care angajează şomeri.

Astfel, printr-un proiect de ordonanţă se propune ca societăţile care angajează în 2010 persoane intrate în şomaj de cel puţin trei luni vor fi scutite pentru maximum şase luni de la plata contribuţiilor de asigurări sociale aferente acestora, cu condiţia ca noii angajaţi să fie menţinuţi pentru cel puţin un an, iar angajatorul să nu efectueze concedieri, se specifică într-un proiect de ordonanţă de Guvern.

Pentru evitarea unor „şmecherii” prin care să se facă slalom printre impozite, scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale nu va fi acordată firmelor care în ultimul an au mai avut raporturi de muncă încheiate cu aceste persoane şi nici angajatorilor care ocupă astfel posturile eliberate în ultimul an după concedierea unor salariaţi.

Prin măsurile propuse se doreşte scoaterea a cât mai multe persoane din capcana şomajului de lungă durată şi a inactivităţii.

În plus, prin menţinerea locurilor de muncă, beneficiile pentru bugetul de stat sunt mai mari decât valoarea scutirilor acordate firmelor. Proiectul de ordonanţă urmează să fie supus consultării cu sindicatele şi patronatele.

Citit 1081 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.