Angajamente investiţionale | Ce MESAJ are Lakshmi Mittal pentru SIDERURGIȘTII gălăţeni

Angajamente investiţionale | Ce MESAJ are Lakshmi Mittal pentru SIDERURGIȘTII gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

ArcelorMittal va continua să investească în producţia de oţel de la Galaţi, în plus faţă de cele 400 milioane de euro deja investite în combinat începând cu anul 2009, se arată într-o scrisoare deschisă a preşedintelui Grupului ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, adresată siderurgiştilor gălăţeni, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă a combinatului şi livrarea primului produs.

“Octombrie 2016 reprezintă un moment important în istoria ArcelorMittal Galați. În urmă cu 50 de ani, prima tablă groasă a fost produsă aici și livrată către client. Ca o fericită coincidenţă, în 2016 sărbătorim alte două evenimente: 10 ani de când a fost creat ArcelorMittal şi a devenit liderul global al industriei oţelului, dar şi 15 ani de când Mittal Steel a achiziţionat Combinatul din Galaţi”, a spus Lakshmi Mittal.

„Ştiu cu claritate că oamenii de la Galaţi au reuşit, în cele cinci decenii, să treacă peste greutăţi şi – cu profesionalism, cu abnegaţie şi curaj – să asigure continuitatea producţiei de oţel”, precizează şeful Grupului ArcelorMittal.

„Calitatea oamenilor a fost unul dintre motivele esenţiale care au stat la baza preluării unităţii de la Galaţi de către Mittal Steel, în 2001. În anii ce au urmat, am trecut împreună prin numeroase provocări. După o perioadă relativ bună, a venit momentul – cheie din 2008, când schimbări structurale au apărut în domeniul nostru, în urma crizei financiare globale şi a schimbării de paradigmă în cererea de oţel (...) După mulţi ani de eforturi şi o remarcabilă muncă în echipă, putem vedea primele rezultate pozitive ale transformării fundamentale a ArcelorMittal Galați. Sunt pe deplin conştient de schimbările şi eforturile pe care le-aţi făcut pentru ca situaţia să se îmbunătăţească”, a mai declarat preşedintele ArcelorMittal.

“Noi vă vom sprijini în aceste eforturi constante. ArcelorMittal îţi menţine angajamentul faţă de Galaţi şi România. Unul dintre avantajele majore de a face parte dintr-o companie globală este acela de a avea dimensiune şi domeniu de aplicare, ceea ce înseamnă că know-how-ul unităţilor noastre din întreaga lume poate fi adus la Galaţi. Vom continua, de asemenea, să investim în producţia de oţel, în plus faţă de la cele 400 milioane de euro deja investite în combinatul de la Galaţi, începând cu anul 2009”, se mai arată în scrisoarea adresată siderurgiştilor gălăţeni.

Citit 6808 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.