Angajamente investiţionale | Ce MESAJ are Lakshmi Mittal pentru SIDERURGIȘTII gălăţeni

Angajamente investiţionale | Ce MESAJ are Lakshmi Mittal pentru SIDERURGIȘTII gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

ArcelorMittal va continua să investească în producţia de oţel de la Galaţi, în plus faţă de cele 400 milioane de euro deja investite în combinat începând cu anul 2009, se arată într-o scrisoare deschisă a preşedintelui Grupului ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, adresată siderurgiştilor gălăţeni, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă a combinatului şi livrarea primului produs.

“Octombrie 2016 reprezintă un moment important în istoria ArcelorMittal Galați. În urmă cu 50 de ani, prima tablă groasă a fost produsă aici și livrată către client. Ca o fericită coincidenţă, în 2016 sărbătorim alte două evenimente: 10 ani de când a fost creat ArcelorMittal şi a devenit liderul global al industriei oţelului, dar şi 15 ani de când Mittal Steel a achiziţionat Combinatul din Galaţi”, a spus Lakshmi Mittal.

„Ştiu cu claritate că oamenii de la Galaţi au reuşit, în cele cinci decenii, să treacă peste greutăţi şi – cu profesionalism, cu abnegaţie şi curaj – să asigure continuitatea producţiei de oţel”, precizează şeful Grupului ArcelorMittal.

„Calitatea oamenilor a fost unul dintre motivele esenţiale care au stat la baza preluării unităţii de la Galaţi de către Mittal Steel, în 2001. În anii ce au urmat, am trecut împreună prin numeroase provocări. După o perioadă relativ bună, a venit momentul – cheie din 2008, când schimbări structurale au apărut în domeniul nostru, în urma crizei financiare globale şi a schimbării de paradigmă în cererea de oţel (...) După mulţi ani de eforturi şi o remarcabilă muncă în echipă, putem vedea primele rezultate pozitive ale transformării fundamentale a ArcelorMittal Galați. Sunt pe deplin conştient de schimbările şi eforturile pe care le-aţi făcut pentru ca situaţia să se îmbunătăţească”, a mai declarat preşedintele ArcelorMittal.

“Noi vă vom sprijini în aceste eforturi constante. ArcelorMittal îţi menţine angajamentul faţă de Galaţi şi România. Unul dintre avantajele majore de a face parte dintr-o companie globală este acela de a avea dimensiune şi domeniu de aplicare, ceea ce înseamnă că know-how-ul unităţilor noastre din întreaga lume poate fi adus la Galaţi. Vom continua, de asemenea, să investim în producţia de oţel, în plus faţă de la cele 400 milioane de euro deja investite în combinatul de la Galaţi, începând cu anul 2009”, se mai arată în scrisoarea adresată siderurgiştilor gălăţeni.

Citit 6534 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:39

5 comentarii

 • postat de PATRIOTUL
  Vineri, 21 Octombrie 2016 16:18
  81.12.149.***
  Dle Lakshmi, dar de ce nu desecretizezi Contractul de privatizare al SIDEX-ului daca esti corect?
  Dumneata ai cumparat Combinatul cu 50 mil. euro si spui ca ai investit de atunci 400 mil. euro? Asta inseamna ca ai mai facut inca vreo 4 Combinate alaturi si nu le vedem noi... Mai sa fie!
  3
  6
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 21 Octombrie 2016 14:41
  5.13.226.***
  "Va continua sa investeasca in productie"?!!! Adica va investi in continuare ca sa obtina profit, altceva e abureala!
  Frica mare pe aici, toti tac malc sa nu-si piarda privilegiile, chiar si cei care nu castiga mai nimic! Sau se da cu buretele?
  3
  9
  Raportează
 • postat de Terente
  Vineri, 21 Octombrie 2016 12:00
  86.34.180.***
  Ce investitie de 400 mil. euro? Combinatul insasi a fost un gonglomerat de echipamente siderurgice ce s-a acumulat de-a valma de "Comunism", fara nici o calculatie de profitabilitate, fara costuri reale pt. echipamente si instalatii, care cert a dus la saracirea Romaniei, la secatuirea de resurse, la poluare. Mittal s-a procopsit cu un activ cu o valoare pe care nici macar Romania nu o cunostea. Nu vedeti ca zeci de firme inca scurma prin muntii de halde de unde se scot valize cu euro; si asta de 15 ani, precum bine zice articolul...S-au "volatilizat" in urma fagocitozei interne cu care se confrunta acest mastodont, probabil sume cu mult mai mari decat orice inchipuire, fata de care anuntul cu investitia este ridicola si cel putin nesimtita. Firesc ar fi trb sa existe un calcul real al tuturor sumelor obtinute in urma valorificarii prin vanzare a acestui depozit cu de toate. Apoi sa vorbim de investitia respectiva; daca si aceasta nu este reprezentata de vreo fosta capacitate, revopsita, care candva a existat chiar pe platforma Sidex, a facut un ocol pe la vreun alt puisor de-a lui Mittal, unde s-a rebrenduit si curatat de pacatele de demult, ca apoi sa o cumpere tot acesta, pe post de "fata mare". Aici vinovat este STATUL ROMAN, in frunte cu Bombo si cei ce l-au urmat, pana astazi!
  4
  11
  Raportează
 • postat de tau
  Vineri, 21 Octombrie 2016 09:58
  194.105.20.***
  #siderurgistul
  Mi-a placut aia cu "calitatea oamenilor", de aceea ii platesti pe straini cu 3000-5000 euro pe luna si pe romani cu 300 de euro pe luna.
  Se stie ca toti expatii care sunt aproximativ 20 la numar sunt platiti de 10 ori mai mult decat toti romanii la un loc cu tot cu directori(7000 la numar).
  3
  16
  Raportează
 • postat de pepeman
  Vineri, 21 Octombrie 2016 09:34
  213.177.6.***
  M-am mai liniştit.
  3
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.