FACTURI mai mici la CURENT electric

FACTURI mai mici la CURENT electric
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Factura finală plătită de populaţie la energia electrică va scădea cu 1,9 - 2 la sută, de la 1 ianuarie 2017, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a decis, în această săptămână, reducerea tarifelor de distribuţie şi a preţului energiei reglementate pentru populaţie cu 6,47 la sută.

"Apreciem că scăderea tarifelor specifice de distribuţie va avea un impact favorabil pentru utilizatorii serviciului de distribuţie, deopotrivă casnici şi noncasnici, de pe teritoriul întregii ţări şi că va avea un efect antiinflaţionist, care se poate regăsi în diminuarea costurilor agenţilor economici consumatori de energie electrică, cu avantajul creşterii competitivităţii acestora şi al diminuării preţurilor bunurilor şi serviciilor", precizează ANRE.

În prezent, din energia consumată de populaţie, 30 la sută are preţ reglementat de ANRE, iar 70 la sută provine din piaţa liberă de energie. Potrivit calendarului stabilit în 2012, piaţa de energie electrică va fi complet liberalizată de la 31 decembrie 2017.

Citit 1603 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.