PARADOX | Oficial ne merge bine, practic... rămânem săraci

PARADOX | Oficial ne merge bine, practic... rămânem săraci
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România se situează sub limitele prevăzute prin Tratatul de la Maastricht şi printre primele ţări din UE din punct de vedere al ponderii datoriei publice şi a deficitului în PIB, însă în ceea ce priveşte nivelul de trai, ţara se află pe penultimul loc, reiese din Raportul de audit financiar al contului general anual al datoriei publice pe anul 2015 la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), realizat de Curtea de Conturi.

"În anul 2015, din punct de vedere al PIB-ului/locuitor, 11 state membre s-au situat peste media UE28, Luxemburg înregistrând nivelul cel mai ridicat al acestui indicator, cu 271 la sută din medie, urmat de Irlanda, cu un nivel de 145 la sută. Bulgaria a fost statul membru cu cel mai scăzut PIB pe cap de locuitor, cu un procent de 46 la sută din media UE 28, România situându-se pe penultimul loc, cu un procent de 57 la sută din media UE 28", se precizează în raport.

România ar trebui să fie concentrată pe creşterea PIB, atât prin dezvoltarea sectorului industrial şi a sectorului agricol, cât şi prin continuarea investiţiilor în domeniul construcţiilor şi al serviciilor.

Citit 1377 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2016 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.