BIROCRAȚIE | Gazul bujorenilor nu a trecut de "Moara dracilor"
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

BIROCRAȚIE | Gazul bujorenilor nu a trecut de "Moara dracilor"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ţeava pentru alimentarea cu gaz metan a oraşului Tg. Bujor s-a oprit chiar la intrare, în locul cunoscut de localnici drept "Moara dracilor". De aici, lucrarea trebuie preluată de un distribuitor autorizat, privat, care va fi selectat în urma unei licitaţii organizate de Ministerul Energiei. Însă mai e mult până departe.

Gazul metan, o utilitate care ţine de un minim confort pentru mulţi dintre români, rămâne deocamdată un ideal pentru locuitorii din Tg. Bujor. Procedurile pentru alimentarea cu gaz a oraşului au fost demarate de mai mult timp, însă hârţogăraia aferentă se pare că e destul de greu de… dovedit.

„Noi am demarat toate procedurile, pentru a avea documentele necesare, astfel încât pasul final să fie la Ministerul Energiei, care trebuie să scoată la licitaţie publică distribuţia pe oraşul Tg.Bujor. Dar până atunci trebuie să obţinem avizul de la ANRE, în urma unor ZECI de avize, de studii de fezabilitate, de prefezabilitate… Financiar, noi nu ne putem implica, trebuie să vină un privat, care, în urma documentelor pe care noi le prezentăm, să-şi facă un studiu şi să vadă cât de rentabil este. Sunt sută la sută convins că toate instituţiile din subordinea Primăriei le voi conecta imediat la gaz metan, să scap de toată nebunia cu lemne. Foarte mulţi cetăţeni din zona centru-blocuri îşi doresc şi ei cu ardoare să scape de această povară şi, încet-încet, sunt convins că majoritatea populaţiei din comunitate se va conecta la gaz”, ne-a spus primarul Laurenţiu Gîdei.

„Singurul lucru care ne mai ţine în loc este ridicarea topografică a tuturor străzilor pe unde ar trebui să treacă conductele de gaz. Ca şi când asta ar fi blocat investitorul să vină, că nu avea străzile cu cotele alea! Aceste ridicări oricum vor mai fi făcute o dată, la proiectul tehnic, care şi acela va trebui să aibă o grămadă de avize. De asta câteodată îţi vine să urli, lumea îţi spune că nu vrei să faci, dar te loveşti de nişte nebunii care bănuiesc că sunt făcute de unii care stau la Bucureşti şi care bagă, bagă, aşa, ca să fie mult de treabă. Sper din tot sufletul ca în prima jumătate a acestui an să obţin toate avizele, după care să depun toată documentaţia la Ministerul Energiei, astfel încât să se declanşeze licitaţia pentru o eventuală firmă care să realizeze distribuţia de gaz la Tg.Bujor”, a încheiat Laurenţiu Gîdei.

Citit 10359 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2017 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.