Ziua Securităţii în Muncă, la ArcelorMittal / Bruno Ribo: Încă ne bazăm pe noroc

Ziua Securităţii în Muncă, la ArcelorMittal / Bruno Ribo: Încă ne bazăm pe noroc
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Niciun accident mortal de muncă nu s-a produs, anul trecut, pe platforma combinatului siderurgic gălăţean ArcelorMittal, a declarat directorul general Bruno Ribo, vineri, cu ocazia Zilei Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. Cu toate acestea, s-au produs 51 de accidente şi incidente, în urma cărora cineva a avut de suferit. Per total, în 2016 au fost 9 răniţi în ArcelorMittal Galaţi, în urma unor accidente cu incapacitate temporară de muncă, 7 dintre acestea putând fi mortale.

"Numărul total al incidentelor raportate la nivelul grupului a fost de 884, din care 167 ar fi putut provoca răniri grave. Cele numai 51 de incidente sau accidente produse la Galaţi reprezintă una dintre cele mai bune rate din istoria noastră. Am progresat foarte mult în ultimii 10 ani, dar încă nu suntem acolo unde vrem să fim. Încă ne bazăm pe noroc", a spus directorul general Bruno Ribo, conform căruia cele mai multe incidente au afectat contractorii combinatului, nu angajaţii proprii.

Cele 9 accidente cu incapacitate temporară de muncă din 2016 s-au produs la Reciclări, Furnale, DPDES, Oţelărie, LBC, Finisare şi LTG.

În primele 4 luni din 2017, pe platforma ArcelorMittal Galaţi s-au produs 7 accidente cu incapacitate temporară de muncă, faţă de numai 1 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Trei dintre ele, produse la contractori, s-ar fi putut solda cu decese.

Citit 2767 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2017 23:28

1 comentariu

 • postat de sotir
  Luni, 01 Mai 2017 12:42
  chiar nu va dati seama ca sunteti jalnici.....de fatada am fost pe timpul lui nea nicu iar astazi rememorez timpurile trecute! voi credeti ca ati ajuns la sufletele muncitorilor? nu va pasa de securitatea lor.......doar de bunastarea voastra domnule bruno. De aceea de intai mai nu le doresc decat sanatate celor cativa muncitori care mai duc in spate combinatul iar voua care credeti ca le vreti binele acestor muncitori nu va doresc decat sa aveti ce au ei.Doamne ajuta!
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.