Banii pentru capitalizarea Poştei nu au dispărut

Banii pentru capitalizarea Poştei nu au dispărut

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a trimis, la începutul acestei luni, o scrisoare ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, prin care cerea asigurări că banii pentru capitalizarea Poştei Române nu au dispărut în urma rectificării bugetului naţional. „Cei peste 20.000 de salariaţi din reţeaua poştală cu salarii foarte mici văd capitalizarea ca pe singura şansă de redresare a companiei, care să facă posibile, după investiţiile în IT şi flota auto, negocierea unor salarii corecte pentru munca lor. Colegii noştri îşi exprimă îngrijorarea că suma destinată capitalizării ar putea să fie pierdută şi că există riscul să dispară ceea ce părea că reprezintă şansa Poştei Române de a rămâne în viaţă”, se arată în scrisoarea semnată de liderul Matei Brătianu.
Răspunsul ministrului, venit pe 11 septembrie, i-a liniştit pe sindicalişti: „La rectificarea bugetară nu s-a luat în discuţie şi nu s-a pus problema diminuării sau eliminării din bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a sumelor referitoare la capitalizare”. Concret, este vorba de suma de 170 milioane lei destinată majorării capitalului social deţinut de statul român, prin MCSI, la Compania Naţională Poşta Română SA.        

Citit 1334 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2017 20:05

1 comentariu

  • postat de Terente Duminică, 24 Septembrie 2017 21:01 89.137.231.*** Link la comentariu
    0
    4

    Posta Romana are cel mai mare numar de fosti tovarasi spalati pe creier. Daca au ajuns cu salariile la nivel minim pe economie, este in primul rand datorita felului in care acestia inteleg sa munceasca in umilinta, lipsuri, bataie de joc. Nu schiteaza nici un gest de nesupunere, acceptand poverile puse abuziv de catre cei ce-i conduc despotic. Sefii , niste incapabili pusi politic, care nu servesc decat " partidul" se prevaleaza de lipsa de alternativa a sarmanelor femei, si le trateaza ca pe sclavele de pe plantatie. Muncesc non stop, de multe ori cu raspundere disproportionat de mare fata de nivelul lor de incadrare, primind in schimb salarii de 1300 de lei( peste 80% din efectivul Postei Romane are acest salariu), fara consumabile, si alte nevoi specifice unei astfel de societati. Cred ca acest Bratianu nu face nimic in sindicatul ala, cred ca "joaca cu ursul" cum se spune si mai cred ca ar trb cineva din Tara asta, cu putere decizionala sa se uite si la amaratele de oficiante de la Posta Romana. Sa dea jos toata TESA si directorimea ce imput birourile in toata tara, cu salarii de zeci ori mai mari decat sclavele din oficii...Culmea si care nu fac nimic pt. banii care-i iau, ba dimpotriva submineaza institutia care ar trb sa constituie unul dintre pilonii statului roman, mandria natiunii romane.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.