Legea lui Grinch şi partidul lui Moş Crăciun

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Vă mai amintiţi? Acum vreun an de zile, mai că ai fi zis că Moş Crăciun vine cu vreo câteva săptămâni mai devreme. Se promitea marea cu sarea, cu autostradă şi pod unde-o fi apa mai adâncă, pensii, salarii mai umflate decât porcul de Crăciun, Educaţie şi Cultură pentru toţi, şi multă, multă Sănătate! Lapte şi miere pentru tot poporul - asta ne promitea coaliţia ce avea să câştige alegerile parlamentare! Mai că ai fi zis că Moş Crăciun o să devină, dacă nu prim-ministru, măcar preşedinte al Camerei Deputaţilor sau al Senatului.

Din păcate, toată această feerie de iarnă pusă în scenă de PSD şi ALDE s-a dovedit prea frumoasă pentru a fi adevărată. Promisiunile Puterii s-au risipit ca un foc de artificii, cât despre spiriduşii Opoziţiei, săracii, au rămas mici şi piperniciţi şi vai de steaua lor.

După ce s-au văzut cu sacii de voturi în car, coaliţia aflată la Putere şi-a arătat adevărata faţă. Şi, ce să vezi? Ne-am trezit în faţă cu un ditamai Grinch, tipul acela urâcios pus pe furat cadourile de Crăciun! Nici vorbă de salarii mai mari – doar scamatoria aia fiscală cu mutatul contribuţiilor sociale dintr-un buzunar în altul, nici vorbă de investiţii în infrastructură – ba s-a mai şi tăiat pe ici, pe colo, de preţuri s-a ales praful, cursul valutar a ajuns la cote istorice, unde mai pui că şi dobânzile la credite au crescut peste noapte mai ceva ca în poveşti!

Dar, dincolo de toate, după ce a pus piciorul majorităţii în Parlament, „deputatul Grinch”, aureolat de „legitimitatea” electorală, transformat în „expresie a voinţei populare”, s-a pus pe schimbat legile, să le facă aşa cum îi plac lui mai mult: să poată fura, minţi, jefui, dacă ajunge la „mititica” să aibă regim ca la sanatoriu, poliţiştii şi procurorii să fie legaţi la mâini, judecătorii să fie numiţi după interese, iar, dacă se poate, şi ziariştii să stea puţin la răcoare dacă îndrăznesc să divulge ceva din culisele vreunei anchete.

Legea lui Grinch! Drepturi pentru tot hoţul cinstit, care cotizează la partid, îşi ajută rudele să ajungă în funcţii sus-puse, care închide ochii prin CA-uri şi nici nu se încurcă în jocuri de interese sau incompatibilităţi! Cum? N-aţi votat aşa ceva? V-a păcălit Grinch? Dar anul trecut, cam pe vremea asta, încă mai credeaţi că Moş Crăciun şi-a făcut partid politic?

Citit 2015 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2017 18:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.