Dorel a lăsat târnăcopul. S-a făcut funcţionar public

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

"Primăria municipiului Galaţi nu-şi poate gândi un contract propriu unde să nu fie ciuca bătăilor?!", izbucnea, revoltat, primarul Ionuţ Pucheanu, în plenul unei şedinţe de Consiliu Local, la finele anului trecut. Până la contracte, însă, avem parte de caiete de sarcini în care administraţia locală ajunge ciuca erorilor. Strada Traian, lărgită şi modernizată, poartă şi acum urmele flexului cu care asfaltul nou-nouţ a fost tăiat fără milă, la doar patru zile de la inaugurare, pentru a fi montate nişte componente ale sistemului inteligent de management al traficului. Vai de inteligenţa sistemului, ar spune şoferii, dar nu despre asta e vorba! Vinovat pentru spargerea străzii nu a fost cel care a spart carosabilul, ci cel care i-a ordonat să facă asta. Pe scurt, un Dorel de la Primărie, cu misiune de şef de şantier!

Pentru că, mai nou, Dorel nu mai dă cu târnăcopul, ci cu pixul! Pe documente importante, pe bani publici. De pildă pe un contract de concesionare a întregului Parc Industrial, taman după ce primarul găsise un investitor american interesat de terenul respectiv! Şi, în loc de investiţii generatoare de locuri de muncă, ne-am ales cu două procese şi o grămadă de timp pierdut!

Tot un Dorel a decis să schimbe denumirea unei străzi fără să-i întrebe pe locatari, lăudându-se că artera va reveni la numele ei istoric! Iar după ce i-a băgat pe oameni în toate spaimele, a descoperit că a greşit strada, că de fapt era vorba de o alta, aflată ceva mai încolo!

Tot un Dorel a încurcat documentele şi a anulat a doua oară o licitaţie de milioane de lei pentru modernizarea unei artere importante, obligând toată administraţia locală s-o ia de la capăt cu documentele.

Cel mai probabil, tot un Dorel a scris şi caietul de sarcini al achiziţiei publice pentru închirierea a 16 purificatoare de apă şi a transformat bietul H2O care ne curge tuturor la chiuvete într-un veritabil pericol public!

De fapt, adevăratul pericol public este Dorel, devenit funcţionar public la Primăria Galaţi. Acolo unde primarul Ionuţ Pucheanu declara deunăzi, într-o emisiune tv, "voi face atât de multe schimbări şi voi schimba atât de multe rotiţe câte e nevoie ca la un moment dat să ajungem la un motor funcţional". S-o vedem şi pe-asta! Între noi fie vorba, la câţi Dorei lucrează ca funcţionari publici, ar cam trebui schimbat întregul motor...

Citit 2202 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2018 18:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.