Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
3 comentarii

De nenumărate ori mi-am spus, cu diferite ocazii, că statul lucrează parcă împotriva noastră, nicidecum pentru noi, în ciuda birurilor pe care le jupoaie de pe noi. Şi ce dacă!, mi-ar replica "zeii" noştri din parlament, dacă m-ar auzi. Puţină adrenalină presărată acum, la început de an, te ajută să apreciezi mai bine restul perioadei, în care nu ţi se întâmplă ceva mai rău, dar nici bine nu-ţi e. Citeam, ieri, pe o reţea de socializare, scrisoarea actriţei Dorina Chiriac, necăjită de faptul că, de anul acesta, Codul Fiscal le cere celor cu profesii liberale să completeze formularul 600 şi să achite în avans contribuţiile la stat, pe nişte venituri pe care nici nu le-au realizat, nici măcar nu le au. De unde ar putea scoate un actor, care are salariu de la stat şi din câteva proiecte, un ban grămadă în luna ianuarie, că altfel va fi arătat cu degetul ca fiind "evazionist fiscal"? Pentru o mână de bănuţi, dacă ar fi să comparăm cu cei 20.000 de euro pe care aleşii noştri vor să şi-i îndese în buzunar, fără să poată fi închişi, chiar dacă fapta lor se încadrează la hoţie. Şi asta pentru că nu se mai satură, nu pentru că au de ales, aşa cum se întâmplă cu Dorina Chiriac, între mâncarea copilului (fiind singura întreţinătoare) şi asigurarea medicală. Am dat exemplul ei, pentru că toată lumea o cunoaşte ca fiind o valoare în meseria pe care o practică. Dar ca ea sunt zeci de mii de oameni puşi pe zdruncin de o reglementare pe care "zeii" noştri au scos-o din burtă, fără s-o gândească. Abia când au ajuns oamenii la ghişeele de la Fisc şi s-au luat de piept cu funcţionarii de acolo, au realizat că au legiferat o tâmpenie. Au amânat termenul de depunere a formularului, de la  31 ianuarie, la 31 martie. Dar nici aşa măreţul lor plan de stârpire a evaziunii  fiscale de doi lei, nu se va realiza. Probabil se va renunţa la această prevedere. Aşa cum s-a întâmplat şi în 2015 cu gogoriţa prin care s-a încercat impozitarea bacşişului. Vă mai amintiţi? Problema însă va rămâne, pentru că sunt o mulţime de oameni în ţara asta, care muncesc cinstit, nu vor să fie datori la stat, dar sunt umiliţi de pretenţii absurde din partea statului, stat care nu e în stare, de ani buni, şi nici nu vrea să ia o măsură acătării împotriva marilor şi adevăraţilor evazionişti.

Citit 1526 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 17:46

3 comentarii

 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018 00:35 5.13.249.*** Link la comentariu
  0
  1

  Statul de stramb! Un stramb nesimtit, cersetor infect, care stie doar sa intanda mana, mai si urla si cand e dator,
  se plange ca o fecioara ca vai e sarac si nu are bani! PE MASA NU ARE BANI! Sa-i dai cu linia de lemn peste degete pana sangereaza!

  Raportează
 • postat de codo Joi, 25 Ianuarie 2018 14:16 80.246.106.*** Link la comentariu
  0
  7

  Cand toata clasa de mijloc din tagma nefunctionarilor - cata mai este - se va misca la vot in loc sa faca pe neinteresata, va avea specimene mai responsabile in parlament si guvern. Deocamdata astia fac ce vor pentru ca ...POT. Asa a zis un epochimen de frunte pesedist. Sa ne fie de bine.

  Raportează
 • postat de KARL MARX Joi, 25 Ianuarie 2018 04:46 95.77.196.*** Link la comentariu
  0
  10

  STATUL ESTE CEL MAI MARE EXPLOATATOR AL OMULUI DE CATRE OM (DER KAPITAL)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.