Alcoolul la volan, crimă cu premeditare

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Parlamentarii vor să modifice codurile penale şi pentru ca, printre altele, inculpaţii să nu mai fie prezentaţi instanţei de judecată în cătuşe. Asta este, se pare, una dintre marile probleme ale acestei ţări şi, implicit, a parlamentarilor care ar trebui să ne reprezinte. Din păcate însă, parlamentarii români nu se gândesc să modifice legile astfel încât cei care reprezintă un pericol public să fie pedepsiţi exemplar, pentru ca faptele săvârşite de ei să nu fie repetate şi de alţii. În această categorie, de pericol public, intră, de departe, şoferii care se urcă băuţi şi fără permis la volan. 

În doar câteva zile, la Galaţi, au fost două cazuri şocante cu şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Primul exemplu este cel al unui bărbat de 30 de ani, care, sâmbătă dimineaţă, la ora 07,00, a făcut accident pe Drumul de Centură. În urma analizelor, s-a dovedit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,80 g/l alcool pur în sânge. Soţia şoferului, dar şi copilul lor, în vârstă de doar un an şi trei luni, au ajuns în stare gravă la spital. Iniţial, la Judecătoria Galaţi s-a decis că şoferul inconştient, care încă de la primele ore ale dimineţii abia se ţinea pe picioare şi şi-a pus familia în pericol de moarte, nu reprezintă un pericol public şi poate fi cercetat în stare de libertate. Ulterior, la Tribunal, decizia a fost schimbată, iar şoferul arestat preventiv.

Al doilea caz a fost descoperit miercuri, când un gălăţean de 50 de ani a lovit o maşină, iar când a vrut să tragă pe dreapta a mai lovit încă una. După analizele la sânge s-a dovedit că bărbatul avea o alcoolemie de 2,90 g/l alcool pur în sânge, adică era la un pas de comă alcoolică. De data aceasta, bărbatul nu avea nici permis de conducere, ceea ce a dus la reţinerea lui, chiar dacă incidentul nu s-a soldat cu victime.

Din neferice, acestea nu sunt doar două exemple răzleţe, ci o realitate crudă în oraşul în care, în primele două luni ale acestui an, s-a înregistrat câte un accident pentru fiecare zi. La fel este şi cu şoferii băuţi, minimum unul pe zi depistat în trafic. Dar la pedepsirea aspră a acestora nu se gândeşte nimeni pentru că, nu-i aşa, parlamentarii au grijă să scape ei de puşcărie, nu de siguranţa celor ar putea să le ofere votul şi la alegerile viitoare.

Citit 1917 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2018 20:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.