Azi sunt bucuros, e zi de meci. Voi?

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Spre seară, astăzi, când voi citiţi articolul acesta, merg la stadion. Acasă, pe “Oţelul”, e zi de meci şi până la urmă asta e tot ce contează pentru suporterul din mine: bucuria de a avea zi de meci, la stadionul de acasă, alături de echipa sufletului meu. O spune suporterul din mine, la fel cum au făcut-o fraţii întru roşu-alb-albastru din Peluză, cu acel mesaj de pe banner în care mă regăsesc, care mă reprezintă: “Suntem aici, cântăm pentru echipă, indiferent de piedici, indiferent de ligă”.

Bineînţeles că aş fi vrut să plec spre stadion pentru a sărbători promovarea, dar sezonul acesta nu ne-a ieşit. Paradoxal, deşi de regulă ratarea unui obiectiv mă frâmântă, doare, acum e linişte. Asta poate şi pentru că am realizat din timp că uneori nu rezultatul este cel mai important, iar modul deloc fotbalistic în care contracandidatele duceau uneori lupta ne împuţina nouă şansele. Sportul e sport, sunt şi zile în care, oricât de bun ai fi, nu poţi câştiga, iar adversarele le-au acoperit altfel, nu intru în detalii.

Mai concret spus, nu sunt supărat, de dezamăgit nici atât, pe Suporter Club Oţelul Galaţi. Totuşi, dezamăgit sunt, rău de tot. De voi, majoritatea comunităţii gălăţene. De voi, cei 9.000 care vă cântaţi dragostea pentru Oţelul la barajul de acum un an, dar care nu vă regăsiţi printre cei doar 300-400 de membri “socios”. De voi, legende ale Oţelului care în faţa camerelor tv vă declaraţi încântaţi de proiect, spuneţi că vă regăsiţi în el, dar când e să vă implicaţi fie şi doar ca “socios”, nici usturoi n-aţi mâncat… De oamenii de afaceri din urbe, ştiu destui care se dau mari suporteri. O singură firmă, una singură, a venit să susţină promovarea.

Pe reţelele de socializare, e plin de antrenori, conducători, dar nu au adus un ban în club, un ajutor, un plus cât de cât! “Mai toţi visează doar performanțe şi ca banii să cadă din cer”, aşa cum bine spunea mai ieri un “socios”, o fată pe care n-ai cum să nu o apreciezi când îi vezi sigla campioanei din 2011 tatuată pe gambă. Oameni buni, pentru performanțe şi ligi superioare trebuie adus un aport. Cumpăraţi abonamente, bilete, materiale cu însemnele echipei. Măcar veniţi la stadion, atractiv pentru potenţialii clienţi de publicitate poţi fi doar dacă ai măcar patru, cinci mii de oameni în tribune, să-i oferi vizibilitate.

Avem zi de meci, dar ne bucurăm împreună de ce avem? Dacă da, să ne vedem “acasă”, pe stadionul nostru!

Citit 2266 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 17:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.