COVID-19 amână meciuri încă de la reluare
Foto: Duelul dintre CFR Cluj şi FCSB este capul de afiş al primei etape de la reluarea Ligii 1

COVID-19 amână meciuri încă de la reluare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În acest weekend se va relua campionatul Ligii 1, însă au apărut noi probleme generate de Covid-19, cu două meciuri amânate încă din prima etapă de după pauza cauzată de epidemie.

Startul după lunga pauză ar fi trebuit să fie dat aseară  cu meciul Universitatea Craiova – FC Botoşani. Însă, acesta a fost amânat în seara premergătoare fluierului de start, după ce medicul echipei din Botoşani a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Formaţia moldoveană ajunsese deja la Craiova şi a fost pusă să părăsească imediat hotelul şi oraşul, sub escortă.

Valeriu Iftime, patronul echipei din Botoşani, a precizat că medicul nu intrase în contact cu echipa. „Nu a fost cu noi până acum. El a venit la Craiova cu delegatul și cu unul dintre maseori, separate, cu o altă maşină. Nu a intrat în contact cu echipa până acum. El a fost în concediu, l-am luat de la spital, lucrează prin convenție pentru că avem nevoie de medic în deplasare. Aici nu poți minți, nu te joci cu lucrurile astea. Am testat doctorul, era ok. Apoi, doctorul – pozitiv. Există protocolul, l-am respectat cu sfințenie. E clar că situații pot să apară cu tot controlul. E greu să spunem că totul va fi protejat și că nu vor mai fi cazuri. Mă tem că se poate ajunge să nu se mai joace finalul de sezon, suntem foarte speriați și noi. Trebuie să avem o mare grijă, o mare precauție”, a declarat Valeriu Iftime.

Dinamo, în aceeaşi situaţie 

Cu cîteva ore înainte de apariţia cazului de la FC Botoşani fusese amânată, din acelaşi motiv, şi partida dintre Dinamo și Chindia Târgoviște, după ce magazinerul echipei bucureştene a fost depistat pozitiv la testul de COVID-19. Acum și următoarea etapă în care trebuiau să joace cele două echipe cu cazuri de Covid-19 este în pericol, conform secretarului general al LPF, Justin Ștefan.

„Cluburile trebuie să urmeze instrucţiunile Direcţiei de Sănătate Publică. Când sunt stabiliţi contacţii aceştia intră 14 zile în izolare. Protocolul FRF spune că în 5 zile se face un nou test jucătorilor şi staff-ului. Oricum, chiar dacă testele ies negative, nu pot juca până la finalul anchetei epidemiologice. Nu mi s-a spus cât durează, deşi am încercat să aflu. Dar e puţin probabil că se joacă meciul celor de la Dinamo cu Hermannstadt! Chiar dacă jucătorii nu sunt contacţi, nu e timp până la meciul următor. Vom face tot efortul ca să extindem sezonul şi să terminăm toate meciurile. Sezonul următor ar trebui să înceapă pe 29 august. Dacă extindem prea mult campionatul acum, vom avea mai multe intermediare în noul sezon”, a precizat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, potrivit Digisport.

Cătălin Clincea, magazionerul de la Dinamo depistat cu Covid-19, a declarat că nu știe de unde s-a infectat cu noul coronavirus și că se află internat în spital. „N-am avut nici un simptom și nu am nimic nici acum. Nici nu știu de unde l-aș fi putut lua. Sunt internat la spital la Victor Babeș, am mai făcut un test și aici. Cel de la Dinamo fusese al patrulea test, acela complet, ca toată echipa. Au venit și de la ancheta epidemiologică și le-am răspuns pe unde am fost și cu cine m-am intersectat. Am și eu familie, mă protejam oricum. Ai mei sunt bine. Nu am stat la masă cu jucătorii. Eu mă feream tocmai ca să nu se interpreteze vreodată dacă se întâmplă ceva. Am preferat să nu stau la masă. Ce s-a întâmplat a fost că îmi uitasem borseta de antrenament la Cătălin Straton și l-am sunat să mă duc să o iau. Mi-a deschis portbagajul unde era. Am luat-o și am plecat. Și la Săftica treceam la maxim 2-3 metri unii de alții, eu nici echipamentul nu le dădeam. Acela se adună în pungi de plastic și este predat. Nu știu ce se va întâmpla în continuare. Chiar dacă testul făcut în spital va ieși negativ, tot va trebui să stau probabil acele 14 zile în carantină aici”, a declarat magazinerul lui Dinamo.

Universitatea Craiova şi Chindia Târgovişte, formaţiile care ar fi trebuit să joace cu cele două echipe ce au probleme, s-au reorientat repede şi au stabilit un meci amicale între ele, care urma să aibă loc ieri.

Ce meciuri se joacă

În noile condiţii, primul meci de după lunga pauză va fi astăzi, de la ora 17,00: FC Voluntari – Academica Clinceni, în play-out.  Tot astăzi se va mai juca partida Sepsi Sf. Gheorghe – Hermannstadt, de la ora 20.00. Petru duminică, sunt programate două meciuri, FC Viitorul – politehnica Iaşi (ora 17,00, în play-out) şi marele derbi din lupta pentru titlul de campioană, CFR Cluj – FCSB, de la ora 20,00. Al doilea joc al etapei din play-off, Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaş, va fi luni, de ora 20,00. Toate aceste meciuri vor fi în direct pe canalele Digisport, Look şi Telekomsport. 

Citit 2619 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2020 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.