Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
3 comentarii

Faptul că Galaţiul nu are nici acum, după aproape 20 de ani de promisiuni deşarte, un drum expres, un aeroport, un pod peste Dunăre, o conexiune rapidă cu o autostradă, un parc industrial funcţional, bine pus la punct, nu doar devorator de bani publici, nu a determinat vreun politician să iasă în stradă. Problemele stringente ale oraşului, care ne-au făcut neinteresanţi pentru investitori şi ne-au condamnat la subdezvoltare, nu au atras revolta niciunui partid politic ori mâhnirea profundă a vreunui lider de partid.

Aţi văzut vreodată un politician cerând insistent la Bucureşti ca Galaţiul să fie pus pe harta marilor proiecte de infrastructură? Aţi văzut vreodată un lider gălăţean de partid bătând cu pumnul în masă la Bucureşti şi cerând vehement să fim luaţi şi noi în seamă? Cum ar fi fost ca politicienii noştri să fi organizat în Capitală cel puţin un miting de proporţii, cu zeci de mii de participanţi, pentru a cere, nici mai mult, nici mai puţin decât INFRASTRUCTURĂ? Cu siguranţă, oraşul nostru dintre ape ar fi fost, astăzi, comparabil cu Oradea sau Cluj. Din păcate, lipsa marilor proiecte de infrastructură nu a reprezentat un motiv întemeiat pentru un deranj atât de mare. Ai noştri politicieni îşi mobilizează armatele de partid doar când lor, personal, ori grupurilor de interese din jur le ajunge cuţitul la os - ba le dă Justiţia una peste bot, ba au interes să fie organizate alegeri anticipate, ba au interes să intimideze, crezând ei că o desfăşurare de forţe cu discursuri sforăitoare şi politicianiste vor impresiona cumva.

M-am întrebat, sâmbătă, urmărind mitingul lui Dragnea&Co, de ce niciodată politicienii Galaţiului nu au fost capabili să îşi dea mâna pentru un proiect major de infrastructură şi să "asedieze" Guvernul sau Parlamentul până când Bucureştiul, sub presiune, ar fi dat ok-ul pentru dezvoltare şi oraşului nostru? M-am dezmeticit repede, însă, realizând că politica se rezumă, de regulă, doar la putere, influenţă şi control.

Citit 1734 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 17:56

3 comentarii

 • postat de Suzi cinque ... Miercuri, 13 Iunie 2018 16:59 77.111.247.*** Link la comentariu
  0
  12

  Principalele "obiective" ale locuitorilor, politicienilor si presei din Galati sunt:
  - taierea arborilor din oras (cat mai mari !) si distrugerea spatiilor verzi...si a orasului in general...
  - parcarea masinilor pe trotuare, spatii verzi si aleile de intrare in imobile (daca ar fi posibil le-ar parca pe toate in fata
  scarii blocului, pe un singur loc !)
  - abandonarea si hranirea pe domeniul public a cat mai multe zeci de mii de caini fara stapan...
  - abuzarea in toate felurile posibile de domeniul public...
  - demolarea si desfiintarea oricaror activitati private (care nu sunt ale lor !)
  - angajarea intregii forte de munca numai "la stat" (de preferinta la una dintre toate politiile care exista pe la noi !)
  - inventarea unor obiective fantoma, fara nicio legatura cu nicio realitate, fie ea existenta sau paralela...(gen
  monumente istorice epocale, muzee de interes planetar, tuneluri futuriste pe sub Dunare, parcari publice cu
  utilizare gratuita, sub si supraetajate, hi-tech, de milioane de euro)

  Felicit si subscriu la comentariul lui "Suzi quatro" !!!

  Raportează
 • postat de Suzi quatro Miercuri, 13 Iunie 2018 11:09 82.137.8.*** Link la comentariu
  1
  10

  Dar dacâ am distrus cu ajutorul Investitorilor Strategici 28 de fabrici nu mai avem ce vinde Ce codcâtor face un aeroport un pod autosrtadâ in pustiu? La Galati este mai rau ca in Sahara Suntem inconjurati de ape si la Galati sa distrus Sectorul Piscicol Fabrica de plase pescâresti de conserve Lacul Brates cel mai mare din tara mai are in apa broaste palatici si carasi Sntem la Dunare si am râmas fârâ vapoare Avem noroc de moldovenii din Basarabia ca ne vând conserve mai bune Vrem aerport ca sâ ne cârâm mai usor in UE Am avut un Primar la Galati care sa opus construirii AEROPORTULUI Galati si acum cine ne mai crede

  Raportează
 • postat de Aderin Miercuri, 13 Iunie 2018 00:33 90.95.123.*** Link la comentariu
  1
  21

  Dacă nu le iesa și lor un ban ... de ce s-ar strofoca să aibă un interes anume. Simplu.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.