Avem oare standarde prea scăzute?

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Au venit căldurile, aşa că Transurb a trecut şi ea, începând din 18 iunie, la programul de vară. Altfel spus, autobuzele vor circula şi mai rar decât înainte. Pe o căldură şi mai mare decât înainte! La o privire aruncată pe programul de vară al Transurb, se poate vedea că sunt doar câteva trasee la care frecvenţa este acceptabilă din punctul de vedere al celor care aşteaptă în staţii. Este 11, în primul rând, care circulă din 10 în 10 minute, acest „Berilă” al transportului local care trece prin aproape toate cartierele oraşului. Apoi este 102-ul, care are o frecvenţă de 13 minute între orele şapte dimineaţa şi şase seara. În rest, traseele au frecvenţe cuprinse între douăzeci şi 60 de minute. Serios, să stai o oră întreagă într-o staţie ca să aştepţi autobuzul de care ai nevoie? Pentru că nu toată lumea circulă pe ruta cea mai bine acoperită, Micro 19 - Grădina Publică. Poate părea incredibil pentru unii dintre aleşii noştri, dar sunt gălăţeni, destui!, care locuiesc sau au locul de muncă şi în alte cartiere ale oraşului.

De ce am spus de aleşi?... Pentru că programul de vară al Transurb a fost aprobat de Consiliul Local. Oare câţi dintre membrii acestuia folosesc transportul în comun, şi mai ales pe timp de vară? Câţi dintre ei stau zeci de minute în cuptorul orelor de prânz ca să aştepte un autobuz fără aer condiţionat şi cu două-trei geamuri minuscule pentru aerisire?

Încă un aspect. Miercuri dimineaţă a fost o pană de curent în centru, care a ţinut mai mult de o oră. Băncile din zonă nu au avut curent şi nu le-au funcţionat nici bancomatele. Un gălăţean care avea nevoie stringentă să facă operaţiune bancară s-a tot învârtit de la o bancă la alta, fără succes. A mers apoi la o sucursală din zona Pieţei Centrale, dar s-a lăsat păgubaş după alte vreo 20 de minute, că acolo era un singur ghişeu şi pentru persoane fizice şi pentru juridice şi coada se mişca infernal de greu. Disperat, s-a întors în centru, unde în sfârşit revenise curentul. Electrica Galaţi spune că timpul de remediere „s-a încadrat în Standardul de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice”. Aşa o fi, îi credem, mai ales că acest standard nu este numai pentru Galaţi, ci pentru toată ţara. Însă gălăţeanului nostru i-a luat peste o oră să facă o simplă operaţiune prin bancă, iar de standardul Electrica probabil că nici nu a auzit. O fi oare posibil să avem standarde prea scăzute, noi, ca naţie, în general? Nu de alta, dar mă uit şi la parlamentari...

Citit 2058 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2018 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.