Avem oare standarde prea scăzute?

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
7 comentarii

Au venit căldurile, aşa că Transurb a trecut şi ea, începând din 18 iunie, la programul de vară. Altfel spus, autobuzele vor circula şi mai rar decât înainte. Pe o căldură şi mai mare decât înainte! La o privire aruncată pe programul de vară al Transurb, se poate vedea că sunt doar câteva trasee la care frecvenţa este acceptabilă din punctul de vedere al celor care aşteaptă în staţii. Este 11, în primul rând, care circulă din 10 în 10 minute, acest „Berilă” al transportului local care trece prin aproape toate cartierele oraşului. Apoi este 102-ul, care are o frecvenţă de 13 minute între orele şapte dimineaţa şi şase seara. În rest, traseele au frecvenţe cuprinse între douăzeci şi 60 de minute. Serios, să stai o oră întreagă într-o staţie ca să aştepţi autobuzul de care ai nevoie? Pentru că nu toată lumea circulă pe ruta cea mai bine acoperită, Micro 19 - Grădina Publică. Poate părea incredibil pentru unii dintre aleşii noştri, dar sunt gălăţeni, destui!, care locuiesc sau au locul de muncă şi în alte cartiere ale oraşului.

De ce am spus de aleşi?... Pentru că programul de vară al Transurb a fost aprobat de Consiliul Local. Oare câţi dintre membrii acestuia folosesc transportul în comun, şi mai ales pe timp de vară? Câţi dintre ei stau zeci de minute în cuptorul orelor de prânz ca să aştepte un autobuz fără aer condiţionat şi cu două-trei geamuri minuscule pentru aerisire?

Încă un aspect. Miercuri dimineaţă a fost o pană de curent în centru, care a ţinut mai mult de o oră. Băncile din zonă nu au avut curent şi nu le-au funcţionat nici bancomatele. Un gălăţean care avea nevoie stringentă să facă operaţiune bancară s-a tot învârtit de la o bancă la alta, fără succes. A mers apoi la o sucursală din zona Pieţei Centrale, dar s-a lăsat păgubaş după alte vreo 20 de minute, că acolo era un singur ghişeu şi pentru persoane fizice şi pentru juridice şi coada se mişca infernal de greu. Disperat, s-a întors în centru, unde în sfârşit revenise curentul. Electrica Galaţi spune că timpul de remediere „s-a încadrat în Standardul de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice”. Aşa o fi, îi credem, mai ales că acest standard nu este numai pentru Galaţi, ci pentru toată ţara. Însă gălăţeanului nostru i-a luat peste o oră să facă o simplă operaţiune prin bancă, iar de standardul Electrica probabil că nici nu a auzit. O fi oare posibil să avem standarde prea scăzute, noi, ca naţie, în general? Nu de alta, dar mă uit şi la parlamentari...

Citit 1577 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2018 17:40

7 comentarii

 • postat de Patraulea Vineri, 22 Iunie 2018 13:17 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  7

  Avem si cele mai mici standarde, sau mai bine zis nu avem deloc, la BORDURILE montate in Galati in ultimii ani.
  S-au pus intentionat aceste BORDURI pe strazi care se macina in 2-3 ani de la intemperii, pentru a da de lucru la firmele de casa ale politicienilor!

  Raportează
 • postat de puie ms-deee Vineri, 22 Iunie 2018 13:08 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  2

  Dawwwwww........

  Raportează
 • postat de Aderin Vineri, 22 Iunie 2018 13:04 90.95.123.*** Link la comentariu
  0
  8

  Daca din 18 iunie sau schimbat programul pentru autobuze și tramvaie, cine îl va schimba și din stațiile unde este afișat pentru fiecare traseu, sau partea aceasta nu mai interesează pe nimeni, adică foarte simplu sa spui că sau schimbat iar când ajung in statie, mă uit pe program și văd că trebuie să vina și el a trecut că ... de s-a schimbat programul pe cine sa iau la întrebări. Aloooo trasurbul, mă aude cineva ?!

  Raportează
 • postat de Valentin Lupeanu Vineri, 22 Iunie 2018 10:12 213.233.85.*** Link la comentariu
  0
  5

  Electrica a luat cartierele la rând cu lipsa de curent. Azi 2.06.2018 in Aviație s-a oprit curentul in jurul orei 8,30 și la 10,15 încă nu era pornit. M-am mai luptat cândva cu standardele Electrica, dar singur nu prea reusesti nimic.
  Oricum bătaia de joc a furnizorului de electricitate fata de consumatori iese din toate standardele.. zilele trecute niște amici au rămas fără o parte din aparatele electrice din cauza șocurilor de tensiune din sistem.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Vineri, 22 Iunie 2018 09:34 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  3

  Si ce ? ati vrea sa traiti ca afara ?? Pai si atunci de ce ar mai trebui sa pleci afara ????

  Raportează
 • postat de Remus Vineri, 22 Iunie 2018 09:31 82.137.13.*** Link la comentariu
  0
  8

  Că bășcălia să fie și mai mare sau montat și niște refugii în stații unde nu te mai poți adăposti de ploi ninsori Bancă este cât refugiul pe lățime Că să te adăpostești te urci pe bancă dacă plouă sau ninge E frumos elegant cât de cât Am dat și banii publici pe ele ? Nu a văzut nimeni Proiectul ?În Primărie sunt angajați numai Juriști ? Dacă aveați un Frizer nu semna contractul

  Raportează
 • postat de Cetatean al Orasului Vineri, 22 Iunie 2018 08:01 188.24.212.*** Link la comentariu
  0
  5

  Vor sa faca economie pe timp de vara . Cum e posibil sa lasi numai doua autobuze pe traseul 23-27 de exemplu fara macar a fi suplimentate la orele de varf . Economie si iarasi economie ca sa nu se arda gazul . Stringem cureaua oare?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.