Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
8 comentarii

Vă mai amintiți clipul acela făcut la inițiativa trupei Taxi, cu "Dumnezeu iubeşte lemnul şi spaţiile mici"? Ce mai vaiet, ce mai iureş a fost doar fiindcă aveau o opinie artistică referitoare la o chestiune de interes naţional, grabnic mâncătoare de fonduri, cu care nu toată lumea era de acord: construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Ei bine, zgomotul a trecut, catedrala cu pricina îşi vede în continuare de treaba ei.

Nu am priceput atunci de ce aşa de vehementă pornirea de a-i pune la zid pe nişte artişti talentaţi, oameni buni, cu suflet mare, care sprijină campanii umanitare, îşi cresc bine copiii etc, doar pentru că ei cred că Dumnezeu iubeşte mai mult modestia, discreţia, bunul-simţ şi buna măsură în toate.

Nu ştiu cum par toate astea de unde staţi dumneavoastră, dar eu, cu toată dragostea de oameni şi de Dumnezeu pe care o am, chiar cred că o catedrală a neamului pe modelul bisericilor din Maramureş ar fi fost excepţională. Iar în jur, în loc de toată nebunia aia de clădiri conexe şi administrative, aş fi făcut un imens parc, aş fi chemat copii din toate parohiile să vină şi să planteze arbori şi, uite-aşa, aş fi avut vlăstare ale credinţei, şi la propriu, şi la figurat, şi un spaţiu binecuvântat de unde să se înalţe la ceruri rugăciunile acestui neam. Dar ce ştiu eu, un simplu om? Biserica Ortodoxă Română are probabil alte priorităţi şi planuri.

Oricui mă întreabă cum, dacă şi în ce cred îi răspund simplu: cred în Dumnezeu, în mine şi în ai mei, aici intrând familia, prietenii, oamenii cu care mă asemăn, deci mă adun. În preoţi nu prea cred. Sau, ca să fiu corectă, nu în TOŢI preoţii. Cred în cei care salvează biserici, precum părintele Cimpoieşu, de la ”Sf. Dumitru” din Bădălan, sau în cei care salvează copii, cum se întâmplă în atât de multe parohii.

Dar cum aş putea crede într-unul precum părintele Hohotă de la Negrea, care omoară pe cineva călcându-l cu maşina în timp ce conducea beat, primeşte o pedeapsă cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, la care, atenţie, mai face şi apel?! Dacă măcar ar fi zis şi mai marii săi într-ale bisericii că-l trimit să se nevoiască la o mănăstire, slujind bătrânii sau bolnavii, ar fi fost ceva. Dar, aşa, când, potrivit hotărârii instanţei, va sluji comunitatea, printre altele, la şcoala din localitate, tare mi-e teamă că vor învăţa bieţii copii nişte lucruri nu tocmai curate!

Îl iubesc pe Dumnezeu, care, în imensa Lui putere, mi-a dat mintea şi sufletul pe care le am şi care mi-au adus alături OAMENI. Cu ceilalţi oameni, care pretind că-L slujesc, am eu o problemă.

Citit 2262 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 15:26

8 comentarii

 • postat de Vasile Joi, 26 Iulie 2018 22:57 62.176.116.*** Link la comentariu
  4
  1

  Gorenje, gorenje, daca ai sti cat de trecatoare sunt si bogatia si puterea si sănătatea cat de pieritoare si trecatoare sunt...
  Vai e sufletul tau...

  Raportează
 • postat de MIHAIL Joi, 26 Iulie 2018 19:53 5.13.129.*** Link la comentariu
  1
  4

  SI EU CRED IN UNICUL DUMNEZEU,dar nu sunt de acord sa fie confiscat de vreo biserica,DUMNEZEU ESTE UNIC, AL TUTUROR NEAMURILOR DE PE PAMANT,NU A UNEI RELIGII SAU A ALTEIA,RELIGIA FIIND DOAR O POVESTE ,UNEORI TARE NAIVA , CA A RELIGIEI NOASTRE,DESPRE DUMNEZEU, CEL DESPRE CARE NICIUN INTELEPT AL LUMII NU A PUTUT SA SPUNA NIMIC.ACESTA.DUMNEZEU FIIND INCOGNOSCIBIL MINTII ATAT DE LIMITATE A OAMENILOR!!!CU CAT LUMEA VA STI MAI MULT, CU CAT MAI MULTI OAMENI VOR FI MAI INVATATI,CU ATAT MAI PUTINI VOR PUPA MANA ,UNEORI ATAT DE PACATOASA , A POPII!!!CRED IN BUNUL DUMNEZEU ,NU INTR-O BISERICA SAU SLUJITORII ACESTEIA ,UNEORI ATAT DE MIZERABILI,CA SI MORALITATE!!!DUMNEZEU ESTE MULT MAI MULT DECAT NE INVATA BISERICA ,CU TOATE ASEZAMINTELE EI FASTUOASE SI INUTILE,CUM ESTE SI CATEDRALA JEFUIRII NEAMULUI,PENTRU CARE COANA FIREA COTIZEAZA DIN GREU,DIN BANII SARMANILOR CONTRIBUABILI,NU AVEM ATATEA ,DAR AVEM NEVOIE DE MONSTRUOZITATEA DIN BETON SI STICLA IN FATA CAREIA ,DACA AR VEDEA-O,MARETUL MICHELANGELO S-AR RASUCI IN MORMANT,VAZAND CUM A EVOLUAT GUSTUL SI TALENTUL ARHITECTILOR...CU CAT MAI MULTI VOR PASI IN BIBLIOTECI ,CU ATAT MAI PUTINI VOR IMPRESURA BISERICILE,CU ATAT MAI PUTINI VOR FI IGNORANTI,SI LUMEA VA PROGRESA SPRE VIITOR!!!

  Raportează
 • postat de gorenje Joi, 26 Iulie 2018 13:25 82.208.137.*** Link la comentariu
  6
  8

  Nimic nou din antichitate. Preotul (vrajitorul la societatile primitive) nu face nimic, doar paraziteaza societatea. Isi obtine veniturile amenintand pe cei slabi, saraci sau bolnavi cu Apocalipsa, (de parca exista ceva mai rau pentru oameni decat razboiul) si le vinde la pret bun iertarea pacatelor. Singurul pacat este ca toleram asemenea practici, in loc sa-i trimitem pe toti la munca.

  Raportează
 • postat de george Joi, 26 Iulie 2018 09:50 213.128.190.*** Link la comentariu
  13
  3

  Astia sunt oamenii pe care ii avem pe Pamant. Daca vreti sa lucrati cu oameni perfecti, atunci trebuie sa mergeti la Dumnezeu.

  Raportează
 • postat de un păcătos Joi, 26 Iulie 2018 09:07 82.137.15.*** Link la comentariu
  21
  3

  Nu-l iubești pe Dumnezeu. Așa ai vrea tu să crezi că simți și trăiești.
  NU NE ESTE INGĂDUIT DE DUMNEZEU SĂ JUDECĂM PE NIMENI.
  "NU JUDECA ȘI NU VEI FI JUDECAT!" zice Domnul.
  Voi, formatorii de opinie, care v-ați trezit cu condeiul în mână și nu știți cât de importantă este profesia asta, cu atât mai mult trebuie să discerneți într-o situație și să informați echidistant publicul. Altfel rămâneți niște lachei aserviți intereselor străine acestui neam.

  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza Joi, 26 Iulie 2018 08:55 94.177.47.*** Link la comentariu
  14
  6

  Porniti de la a ataca construirea Catedralei din Bucuresti, apoi continuati cu atacarea preotilor, ca mai apoi sa argumentati atitudinea dumneavoastra agresiva prin referire la un singur parinte, la parintele de la Negrea. Halal obiectivitate pentru un jurnalist. Sa iei un exemplu nefericit si de acolo sa pornesti un intreg articol despre prioritatile Bisericii Ortodoxe Romane.

  Raportează
 • postat de Suzana Joi, 26 Iulie 2018 08:40 82.137.11.*** Link la comentariu
  3
  12

  Popa nu a făcut o crimă A omorât un enoriași la întâmplare și nici măcar din greșeală ci pentru că era puțin alcoolizat Era frumos elegant cât de cât dacă îi și cânta Veșnica Lui Pomenire și îi aducea și niște Coroane din Cutia Milei de la Parohia lui Dacă un enoriaș îi trece prin cap să se sinucidă pentru că la dat Afara domnul Patronul îl ia direct Mama Dracului Preotul nu-i mai cântă la Căpătâi de teamă să nu se apuce si alți enoriași să îl imite și să rămână parohia goală iar el fără obiectul muncii Înainte de 89 erai condamnat la locul de muncă și aveai retribuția diminuată Acum acest Popă rămâne cu solda de la Stat întreagă și cu Cutiuța Milei în brațe Vrednic este. Vrednic este Vrednic este

  Raportează
 • postat de Indemn crestin Joi, 26 Iulie 2018 05:05 95.77.196.*** Link la comentariu
  2
  7

  FA CE ZICE POPA, NU CE FACE EL !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.