Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
4 comentarii

De vreo două săptămâni mă tot hlizesc şi eu de ingeniozitatea românilor, care au transcris în fel şi chip mesajul de pe plăcuţa de înmatriculare venită tocmai din Suedia. Toată povestea a devenit mai populară decât un hit de vară şi umple postările şi distribuirile de pe reţelele de socializare.

Ne distrăm cu frenezie de ultimele inovaţii în materie de recoltat câmpul sau de cosit iarba, de "minunile" apărute pe pălăriile de floarea soarelui, chiar şi de un nou trend în design-ul alimentar. Alături de ultimele gafe ale premierului Dăncilă, mesajul care ne întâmpină pe la toate colţurile, mai  mult sau mai  puţin virtuale, pare să ne fi răcorit cumva pe unii şi pe alţii de năduful în care ne ducem traiul în ultimul timp. Acum nu-l mai avem pe Ceauşescu ca să facem băşcălie, dar ne descurcăm de minune cu Viorica, iar faptul că acum putem fi foarte slobozi la gură nu pare să ştirbească cu nimic savoarea de a îndruga vrute şi nevrute.

E drept, în stările de mare tensiune, râsul e un câştig. E vehiculul cu care ne eliberăm de răul din noi şi, dacă ne luăm după antici, sperăm să schimbăm moravurile. Dar să nu ne facem iluzii, nu şi în clasa politică. Prin urmare, râsul nu-i a bună. Ne face să mai uităm de griji, dar nu ne şi salvează. Niciun politician n-o să renunţe la funcţia din care se poate înfrupta din banii noştri, chiar dacă ne-am înmatricula toţi maşinile după acelaşi model. Din nefericire, chestiile mai serioase, precum campania "Fără penali în funcţii publice" nu au aceeaşi priză la public. Când e să facem o treabă, ridicăm din umeri şi aşteptăm pe alţii s-o descâlcească în locul nostru. Altfel nu se explică de ce, în câteva luni de la lansarea campaniei, noi, ăştia sătui până peste urechi de incompetenţii şi furăcioşii de la putere, nu am reuşit să strângem mai mult de 400.000 de semnături. Bate un vânt de vacanţă şi am uitat cu totul şi de mitingul organizat tovărăşeşte în iunie. Probabil aşteptăm să lanseze politicienii o contracampanie şi să fim puşi cu forţa să semnăm că suntem de acord să-i lăsăm să ne care România bucăţică cu bucăţică acasă la ei.

Citit 1852 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2018 16:50

4 comentarii

 • postat de HAHAHA Luni, 30 Iulie 2018 15:08 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  7

  Partidul Slugilor lui D

  Raportează
 • postat de george Luni, 30 Iulie 2018 12:06 213.128.190.*** Link la comentariu
  1
  8

  Rezultatul dupa actiunea politiei e destul de previzibil : de acum inainte vor primi si mai MULTA.

  Raportează
 • postat de rodax Luni, 30 Iulie 2018 09:58 193.231.148.*** Link la comentariu
  3
  6

  pai corb la corb nu scoate ochii.mai tot romanul cauta sa obtina vreun castig nemeritat de la semenul lui,deci hotia e atat de inradacinata in adn-ul acestui popor,incat nu constituie o tema importanta pentru majoritate.si in mintea multora sta ideea ca hotul aflat in functii publice fura,dar mai da cate ceva si amaratilor.si din pacate tara e plina de amarati care ar fura si ei daca ar avea posibilitatea.

  Raportează
 • postat de Sandu Luni, 30 Iulie 2018 09:12 90.95.63.*** Link la comentariu
  1
  9

  Atat sunt cei care rezist si nici macar din acestia nu se prezinta toti la vot asa ca cealalta majoritate este la putere chiar si cu gafele doamnei ministru. Cu proteste si contraproteste nu se va schimba nimic atat timp cat in democratie cine castiga alegerile detine puterea chiar daca nu ne place.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.