Venezuela, Dragnea şi mitraliera

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În calitate de portavoce a PSD, Olguţa Vasilescu ne delecta, prin iunie, cu postări pe reţelele de socializare - filmuleţe cu represaliile forţelor de ordine din Venezuela la adresa contestatarilor regimului dictatorial al lui Nicolas Maduro. "Aşa ar trebui să procedeze şi jandarmii cu protestatarii!". Ei bine, iată că, în Piaţa Victoriei, visul i s-a împlinit!

Nu este singura dintre membrii PSD de rang înalt care mai făţiş sau mai pe ocolite s-au pronunţat pentru o ripostă dură la adresa contestatarilor "puterii legitime". Ministrul de Interne, Carmen Dan, este şi ea tot un fel de "Olguţă", din aceeaşi camarilă a lui Liviu Dragnea. Să ne mire atunci că Jandarmeria a acţionat cum a acţionat?

La urma-urmei, nu e o metodă nouă. Cam aşa s-a întâmplat şi când s-a pus la cale represiunea manifestanţilor din Piaţa Universităţii. Asta a reuşit să facă Dragnea & comp.: să menţină România, cu tot cu instituţiile publice, cu tot ce înseamnă principiile democraţiei şi ale statului de drept la nivelul anilor ’90! Aceleaşi metode totalitariste de reducere la tăcere a opozanţilor din societatea civilă! Şi nu ar trebui să ne mire dacă, la fel ca în cazul Pieţei Universităţii, să aflăm că şi compromiterea manifestanţilor din Piaţa Victoriei s-a făcut după un plan bine pus la punct. Sunt multe lucruri cel puţin suspecte: grupurile de provocatori n-au fost izolate, aşa cum ar fi fost normal, s-au folosit în mod excesiv fumigene şi gaze lacrimogene, parcă special pentru a panica mulţimea, au fost snopiţi în bătaie manifestanţii în mod evident paşnici, neobişnuit a fost inclusiv modul în care cei doi jandarmi au fost lăsaţi în mijlocul adunăturii violente de la galerii.

Desigur, autorităţile "n-au nimic să-şi reproşeze". Ba, chiar s-a acţionat cu blândeţe - "Trebuiau mitraliaţi, nu stropiţi cu apă!" - tuna un consilier de pe la Guvern. Olguţa jubilează, Carmen Dan e senină, liderii PSD mai pun ceva gaz pe foc în atacurile grosiere la adresa preşedintelui, iar "reforma" Justiţiei merge înainte. Ce să mai urmeze? Ţara "e a lor", s-a rezolvat şi cu Jandarmeria, Liviu Dragnea seamănă tot mai mult cu Maduro, iar România se transformă într-un soi de mică Venezuela.

Citit 1910 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2018 15:04

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de Remus
  Joi, 16 August 2018 16:42
  82.137.9.***
  Domnule Ovidiu ați uitat cum ne cotonogea tovarășul Băsescu? Cred că ăstea sau apărat să nu fie dați jos de la putere Dar DEMOCRAȚI de ce nu mai au răbdare să fie Alegerile Au primit ordin de afară că să nu fie Dancila la conducerea UE după 1Ianuarie pentru că face parte din Uniunea Socială Democrată iar majoritatea din Parlamentul European este Creștin Democrața Atunci ne batem și in Noaptea de Revelion iar pe 1 Ianuarie mâncăm un MARE RAHAT Turcesc
  0
  1
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 15 August 2018 10:59
  5.13.174.***
  Aceasta institutie trebuie desfiintata! Sunt incorect pregatiti, haotici, nu au calitati morale multi dintre ei! Mai bine s-ar infiinta o forta noua inter-statala pentru drumuri publice in general... gen GARDA cum i se zice in alte tari.. un fel de politie locala mai dezvoltata! Dar de 29 de ani partidele primit, adica mint, nu fac nimic concret vizibil si util nu mai zic... colonia sta pe perfuzii de 95 miliarde de E datorie externa si NU PRODUCE MAI NIMIC!

  Stati in case, stati bine... cat vor mai exista pensii!
  4
  7
  Raportează
 • postat de Sandu
  Miercuri, 15 August 2018 08:07
  109.100.103.***
  De ce Dragnea este comparat cu Maduro.De ce nu cu Ceausescu ca este autohton.In orice caz tunurile cu apa si gazele lacrimogene nu sunt totusi gloante si probabil din acest motiv comparatia cu Ceausescu nu se poate pune.Cand grupurile de provocatori sunt imprastiati in marea masa de demonstranti este imposibil sa ii izolezi.De ce oare atunci cand jandarmeria a anuntat ca demonstrantii pasnici sa paraseasca piata la ora 23 acestia au ramas acolo.Ce se spera ca in spatele acestor hoarde teroriste ei manifestantii pasnici sa faca apoi o plimbare prin sediul guvernului cucerit de aceste trupe de asalt.Despre acest plan bine pus la punct dar esuat nu putem vorbi si scrie.Oare de ce.
  11
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.