Venezuela, Dragnea şi mitraliera

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În calitate de portavoce a PSD, Olguţa Vasilescu ne delecta, prin iunie, cu postări pe reţelele de socializare - filmuleţe cu represaliile forţelor de ordine din Venezuela la adresa contestatarilor regimului dictatorial al lui Nicolas Maduro. "Aşa ar trebui să procedeze şi jandarmii cu protestatarii!". Ei bine, iată că, în Piaţa Victoriei, visul i s-a împlinit!

Nu este singura dintre membrii PSD de rang înalt care mai făţiş sau mai pe ocolite s-au pronunţat pentru o ripostă dură la adresa contestatarilor "puterii legitime". Ministrul de Interne, Carmen Dan, este şi ea tot un fel de "Olguţă", din aceeaşi camarilă a lui Liviu Dragnea. Să ne mire atunci că Jandarmeria a acţionat cum a acţionat?

La urma-urmei, nu e o metodă nouă. Cam aşa s-a întâmplat şi când s-a pus la cale represiunea manifestanţilor din Piaţa Universităţii. Asta a reuşit să facă Dragnea & comp.: să menţină România, cu tot cu instituţiile publice, cu tot ce înseamnă principiile democraţiei şi ale statului de drept la nivelul anilor ’90! Aceleaşi metode totalitariste de reducere la tăcere a opozanţilor din societatea civilă! Şi nu ar trebui să ne mire dacă, la fel ca în cazul Pieţei Universităţii, să aflăm că şi compromiterea manifestanţilor din Piaţa Victoriei s-a făcut după un plan bine pus la punct. Sunt multe lucruri cel puţin suspecte: grupurile de provocatori n-au fost izolate, aşa cum ar fi fost normal, s-au folosit în mod excesiv fumigene şi gaze lacrimogene, parcă special pentru a panica mulţimea, au fost snopiţi în bătaie manifestanţii în mod evident paşnici, neobişnuit a fost inclusiv modul în care cei doi jandarmi au fost lăsaţi în mijlocul adunăturii violente de la galerii.

Desigur, autorităţile "n-au nimic să-şi reproşeze". Ba, chiar s-a acţionat cu blândeţe - "Trebuiau mitraliaţi, nu stropiţi cu apă!" - tuna un consilier de pe la Guvern. Olguţa jubilează, Carmen Dan e senină, liderii PSD mai pun ceva gaz pe foc în atacurile grosiere la adresa preşedintelui, iar "reforma" Justiţiei merge înainte. Ce să mai urmeze? Ţara "e a lor", s-a rezolvat şi cu Jandarmeria, Liviu Dragnea seamănă tot mai mult cu Maduro, iar România se transformă într-un soi de mică Venezuela.

Citit 1988 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2018 15:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.