Băutura la volan, şmecheria care ucide

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un tânăr de 25 de ani, din Tecuci, a produs un accident rutier în Vrancea, în urma căruia o femeie, de aceeaşi vârstă cu şoferul, a murit, iar alte patru persoane au ajuns la spital, una dintre ele fiind încă în stare gravă. În urma testării, poliţiştii din Vrancea au stabilit că tecuceanul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. Tânărul a fost arestat preventiv, urmând să fie cercetat atât pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, dar şi pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

Un alt tânăr, de 24 de ani, din Ghidigeni, a omorât o femeie de 34 de ani, care circula pe marginea şoselei, după ce a lovit-o cu maşina. Pietonul a fost lovit de maşină, după ce, în prealabil, acesta mai lovise un autoturism parcat. În urma testării, poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care va creşte pe baza probelor de sânge. Cel mai probabil, şi acest şofer va fi reţinut de organele abilitate, aşa cum, de altfel, au mai fost şi alţii.

Asta însă nu va rezolva problema, mai ales că, aproape zilnic, poliţiştii gălăţeni depistează măcar un şofer băut sau unul fără permis de conducere.

După luni de anchetă şi de judecată, aceşti şoferi primesc pedepse destul de mici, după care se întorc la viaţa de zi cu zi. Cei ucişi, însă, nu se mai întorc printre noi, iar pentru familiile lor viaţa devine un coşmar.

Din păcate, cele două exemple sunt ultimele  petrecute, dar ca ele sunt zeci sau chiar sute în toată ţară. Astfel, în condiţiile în care accidente mortale produse de şoferi băuţi, drogaţi sau fără permis se întâmplă destul de des, când oamenii mor pe marginea şoselei din cauza inconştienţei unuia sau a altuia, se discută intens despre faptul că ar trebuei să nu mai permitem poliţiei rutiere să folosească radare neinscripţionate sau că trebuie să îşi plaseze maşinile la vedere, eventual să şi anunţe că sunt acolo. Nu se gândeşte nimeni însă să schimbe legea şi să stabilească pedepse mai mari pentru şoferii care conduc băuţi sau fără permis, chiar şi fără să fi provocat un accident mortal, putând fi astfel daţi exemplu pentru toţi cei care cred că băutura la volan sau condusul fără permis este o şmecherie şi nu o faptă care poate avea consecinţe grave.

Citit 2175 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 14:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.