Corupţie, nu proiecte pentru un trai mai bun

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Dacă ni se pare că visăm, că ne-am înrăit şi înverşunat împotriva unui Guvern care, de fapt, îşi face treaba, atunci să-i ascultăm pe alţii, care văd mai de departe lucrurile, deci mai detaşat. În ultima vreme, reacţiile negative la ceea ce se întâmplă în România cad în rafale de la Bruxelles. Guvernanţilor grupaţi scut în jurul lui Dragnea li s-a arătat obrazul acum câteva zile şi li s-a spus fără ocolişuri că statul de drept e în pericol din cauza lor şi că se va trece la aplicarea unor măsuri, mai fără mănuşi. Europarlamentarii au fost eleganţi, că aşa le cere rangul, dar, dacă ar fi putut să-l spună pe şleau, mesajul ar fi sunat cam aşa: "Numai de prostii vă ţineţi: legiferaţi corupţia, vă bateţi joc de popor, în loc să le oferiţi condiţii minime de trai!".

Nu şi-au permis străinii, dar iată că, încă o dată, a reuşit să le bată public obrazul colega lor de partid, Corina Creţu, care a declarat că se simte "insultată" de Guvernul României, care-şi bate joc de munca sa şi de toate oportunităţile pe care le-a oferit ţării din funcţia pe care o deţine. Într-o scrisoare trimisă premierului Dăncilă şi miniştrilor Fondurilor Europene şi Transportului, aceasta le arată negru pe alb că nu au fost în stare să facă proiecte pentru autostrăzi, deşi banii numai că nu-i trag de mânecă, că proiectele de până acum sunt imature şi că ceea ce s-a făcut a urmat o procedură greşită, nerespectând paşii necesari, ceea ce a dus la întârzieri şi penalizări.

Pe noi, oamenii de rând, nu ne mai miră. Știm deja că actualii guvernanţi n-au nicio intenţie să se ocupe de treburile ţării, ci de propriile învârteli. E însă altceva ca aceste lucruri să fie strigate de la tribuna Uniunii Europene, și nu de oponenți, ci de colegii din PSD. Nu pare să fie jenant şi pentru Dăncilă şi fraţii ei de partid, care tratează cu impertinenţă toate aceste critici, susţinând sus şi tare că "nu dau socoteală".  Impertinenţă sancţionată dur, dar cu bun simţ, de un europarlamentar spaniol: "Puteţi ignora criticile noastre, dar nu ar trebui să ignoraţi niciodată vocea propriului popor. Românii s-au luptat pentru acest drept în 1989. De ce îl ignoraţi? Ce interese ascunse colcăie în spatele Guvernului dumneavoastră?”. Clar?

Citit 1804 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2018 17:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.