Parcările cu plată, o nouă metodă de jecmănit cetăţenii

Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Plătim impozite, bani buni, pentru fiecare maşină, iar primarii promit de ani buni cetăţenilor locuri de parcare şi străzi asfaltate. Nici de una, nici de alta nu avem parte. Am fost amăgiţi ani la  rând cu ideea închirierii locurilor de parcare, însă primarul Pucheanu a declarat, la începutul lui februarie, faptul că se renunţă la această idee, pentru că nu sunt suficiente locuri de parcare şi ar ieşi, cităm, "război între vecini". "Nu poţi să asiguri un loc de parcare doar celui care are mai mulţi bani, nu e moral", declara primarul Ionuţ Pucheanu, într-o emisiune tv, la începutul acestui an.

Între timp, aleşilor locali li s-a părut mai moral să perceapă taxe pentru servicii pe care nu le oferă. În aşteptarea locurilor de parcare pentru închiriat, cetăţenii din Micro 18, 19 şi 20 s-au trezit că pe stâlpii din parcări au apărut anunţuri că se va plăti parcarea cu câte 1,5 lei pe oră în intervalul 8,00 - 20,00. E drept că există şi abonamente lunare, dar acelea sunt pentru fraieri sau pentru cei care, odată ce şi-a ocupat un loc în parcare, nu-şi mai mută maşinile cu anul, le ţin de bibelou. În rest, abonamentul respectiv te păzeşte să nu te trezeşti cu caracatiţă şi să nu plăteşti 200 de lei acest "serviciu", dar nu-ţi asigură locul de parcare.

Prin urmare, dacă ai plătit abonament şi vii seara acasă şi nu găseşti loc de parcare, poţi să te duci mata să îţi laşi maşina pe lună. Nimănui nu-i pasă de acest aspect, din moment ce te-a taxat şi la impozit, şi la abonament.

Prin urmare, grija faţă de cetăţeni invocată la începutul anului de administraţia locală e una falsă. Război va fi în continuare pentru locurile de parcare, iar discriminarea va fi şi mai mare, având în vedere că unii cetăţeni plătesc aceleaşi taxe şi impozite şi au baftă de locuri de parcare fără plată, în timp ce alţii sunt taxaţi cu ora. Până la urmă, nu la buzunarul cetăţeanului sărac s-a uitat administraţia când a renunţat la ideea închirierii locurilor de parcare, ci la cum să mulgă cât mai mult de pe pielea tuturor, cum să atragă mai mulţi bani la bugetul local, pe care să-i cheltuiască fantezist, pe lucruri gen rulouri de gazon în pragul iernii.

Citit 2071 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2018 17:46

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

 • postat de Troty Neta
  Marți, 04 Decembrie 2018 12:15
  89.136.231.***
  Fara masini in oras . Parcari la Aviasan , mijloc de transport in comun de preferinta electric si gata cu poluarea in urbe . Tot mar-lanul parcheaza in fata blocului , daca se poate pe terasa . Afara cu marlanimea si atentatul la sanatate .
  2
  4
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Marți, 04 Decembrie 2018 09:15
  194.105.20.***
  Propun ca toti soferii sa-si parcheze, in prima miercuri a fiecarei luni, masinile pe sptiul verde, poate asa se va vedea problema si de catre sefi !!!
  0
  8
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 04 Decembrie 2018 09:02
  5.13.188.***
  Suntem un neam prapad... Deci:
  1. Asigurarea unui loc de parcare pentru fiecare familie\ap. din oras.
  2. a2a masina parcarea se plateste.
  3. a3a masina nu mai voie sa o parchezi decat intr-o parcare subterana cu plata lunara
  4.Parcarea pe trotuar, zebra, cai de acces scari de bloc, perpendiculara, pe 2 parcari etc. atrage caracatita
  5. Claxonul interzis nejustificat... in special pentru cei mai multi melteni crascuti la coada vacii.
  6. rampe pentru a impedica linutele si alte fantezii din cauze psihice.
  7. camere de supraveghere in TOT ORASUL de inalta rezolutie in zonene cele mai populate!

  Sfaturile nu costa nimic... bate toba la urechea surdului!
  3
  12
  Raportează
 • postat de ro
  Marți, 04 Decembrie 2018 08:46
  91.216.52.***
  In primul rand, parcarile cu plata au incalcat drepturile rezidentilor. Hotararea votata de CL acum multi ani nici nu-i pomeneste, ceea ce denota crasa desconsiderare fata de toti cetatenii urbei.
  Concluzia este ca cei care iau asemenea decizii, impreuna cu primarul, nu mai merita atentia noastra pana la alegeri si dupa.
  1
  13
  Raportează
 • postat de Sabrina
  Marți, 04 Decembrie 2018 08:01
  82.137.11.***
  Dar asta cu parcările nu este cea mai mare PĂCĂLEALA ELECTORALĂ LEGALĂ. .... AȚI UITAT DE REABILITAREA SISTEMULUI DE ÎNCĂLZIRE CENTRALIZATĂ NE-A REABILITAT PRIN DESFIINȚAREA SISTEMULUI ȘI TRIMITEREA ÎN ȘOMAJ ÎNAINTE DE PAȘTI ȘI DE CRĂCIUN A UNOR OAMENI CALIFICAȚI / CÂND AȚI FĂCUT NUNTA ȘI BOTEZUL DE CENTENAR AȚI VENIT CU ȘAMPANIA ȘI ICRELE NEGRE DE ACASĂ SAU DIN FONDURI UE NERAMBURSABILE?
  1
  13
  Raportează
 • postat de Vociferor
  Marți, 04 Decembrie 2018 07:42
  109.166.129.***
  Felicitari pentru articol. Ma întrebam cand se va scrie despre operatiunea asta de "așezare" a gazonului pe pământul înghețat. In cele din urma si maroul e o culoare, nu?!
  Ar mai fi cate ceva de scris despre Calea Prutului in zona pieței rusilor. Acum e un lac glaciar acolo de toata frumusețea. Pe sensul de iesire din oras, apa si gheata zdrobita se ridica până la podeaua masinii. Nu ai cum sa eviti "scăldătoarea" asta daca esti acolo dimineata cand e aglomerat. Polițiști locali nu am vazut pe acolo de cateva luni, nu ai cum sa nu dai in balta sau gropi, deoarece trebuie sa eviti masinile parcate pe banda unu. Unele masini stationeaza cu saptamanile pe acolo, cu toate ca exista indicatoare care interzic acest lucru. Ori domnilor polițiști le este bine in birou la căldură ori se fac ca nu vad. Strada asta parca e a nimanui, de fapt ca multe altele din orasul asta.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Aurica
  Marți, 04 Decembrie 2018 07:41
  109.103.134.***
  Galatiul. oras condus de incompetenti!
  In alte orase muuult mai mari si cu o educatia muuult mai elevata, parcarea este muuult mai ieftina! Cum de se poate la altii, iar la noi nu, domnuuuuuu primar?
  1
  14
  Raportează
 • postat de adevar
  Marți, 04 Decembrie 2018 06:39
  89.137.228.***
  De acord! Tot despre atentat la buzunarul cetățeanului este vorba si pe b-dul Domnească unde, datorită lucrărilor din zona strazii Basarabiei, totul este dat peste cap, de la lipsa locuri de parcare la mizeria îngrozitoare lasata/adusa de utilajele care lucrează în zona, lipsa cai de acces în zona s.a. În această zonă lipsita parcări la ora aceasta părinții care isi duc/aduc copii la școlile din zona sunt fie amendați cand opresc din scurt pe trotuar ca sa-si lase copiii mici cat mai aproape de școală, fie plătesc zilnic o sumă începând cu 2lei/parcarea atunci când opresc pe marginea străzii, adica minim de 2 ori pe zi la dus si, respectiv, intors de la scoala. Cei care gandesc anumite acțiuni nu se gandesc si la consecințe? Domnilor si doamnelor, cand erați mici ati fost bătuți și umiliți încât acum cand ati crescut mari v-ati umplut de frustrare si simțiți nevoia sa-i umiliți la randu-va pe altii? Uitati-va bine împrejur! Stiti cui aduceți prejudicii de fapt? În primul rând administrației locale indiferent care ar fi aceasta precum și instituțiilor statului abilitate cu liniștea și ordinea publică. Toate aceste măsuri abuzive, legate de parcări in g-ral, duc la neîncredere, ură, încălcarea regulilor civice si de circulație, distrugerea patrimoniului public s.a., de cele mai multe ori, răzbunare din partea celor abuzati.
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.