Parcările cu plată, o nouă metodă de jecmănit cetăţenii

Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Plătim impozite, bani buni, pentru fiecare maşină, iar primarii promit de ani buni cetăţenilor locuri de parcare şi străzi asfaltate. Nici de una, nici de alta nu avem parte. Am fost amăgiţi ani la  rând cu ideea închirierii locurilor de parcare, însă primarul Pucheanu a declarat, la începutul lui februarie, faptul că se renunţă la această idee, pentru că nu sunt suficiente locuri de parcare şi ar ieşi, cităm, "război între vecini". "Nu poţi să asiguri un loc de parcare doar celui care are mai mulţi bani, nu e moral", declara primarul Ionuţ Pucheanu, într-o emisiune tv, la începutul acestui an.

Între timp, aleşilor locali li s-a părut mai moral să perceapă taxe pentru servicii pe care nu le oferă. În aşteptarea locurilor de parcare pentru închiriat, cetăţenii din Micro 18, 19 şi 20 s-au trezit că pe stâlpii din parcări au apărut anunţuri că se va plăti parcarea cu câte 1,5 lei pe oră în intervalul 8,00 - 20,00. E drept că există şi abonamente lunare, dar acelea sunt pentru fraieri sau pentru cei care, odată ce şi-a ocupat un loc în parcare, nu-şi mai mută maşinile cu anul, le ţin de bibelou. În rest, abonamentul respectiv te păzeşte să nu te trezeşti cu caracatiţă şi să nu plăteşti 200 de lei acest "serviciu", dar nu-ţi asigură locul de parcare.

Prin urmare, dacă ai plătit abonament şi vii seara acasă şi nu găseşti loc de parcare, poţi să te duci mata să îţi laşi maşina pe lună. Nimănui nu-i pasă de acest aspect, din moment ce te-a taxat şi la impozit, şi la abonament.

Prin urmare, grija faţă de cetăţeni invocată la începutul anului de administraţia locală e una falsă. Război va fi în continuare pentru locurile de parcare, iar discriminarea va fi şi mai mare, având în vedere că unii cetăţeni plătesc aceleaşi taxe şi impozite şi au baftă de locuri de parcare fără plată, în timp ce alţii sunt taxaţi cu ora. Până la urmă, nu la buzunarul cetăţeanului sărac s-a uitat administraţia când a renunţat la ideea închirierii locurilor de parcare, ci la cum să mulgă cât mai mult de pe pielea tuturor, cum să atragă mai mulţi bani la bugetul local, pe care să-i cheltuiască fantezist, pe lucruri gen rulouri de gazon în pragul iernii.

Citit 2144 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2018 17:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.