Performanţe sportive avem, infrastructură mai puţin

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cam de unde am pornit în noul an din punct de vedere al sportului gălăţean? La acest aspect, lucrurile sunt relativ simple, pentru că stăm foarte bine. La capitolul sporturi de echipă suntem din nou la punctul maxim al ultimelor decenii, cu şapte formaţii în prima ligă, fără a le mai socoti pe cele două masculine de şah, pe care eu le încadrez oarecum separat, la "sporturi pe echipă". Avem şi motive întemeiate să aşteptăm performanţe maxime, ma refer la titluri de campioană, iar aici este vorba în primul rând despre United la futsal şi eventual la voleibaliştii de la Arcada, dar în acest ultim caz e mai greu, ar trebui un parcurs aproape de perfecţiune pentru a se recupera greşelile făcute în tur. De ce nu, este posibil să avem din nou o finală la hochei, mai ales că noua echipă a arătat un potenţial entuziasmant. O surpriză pentru unii ar fi posibilă şi de la fotbalistele de la AFC Universitatea, cu o dorită finală în "Cupa României". În ceea ce le priveşte pe handbaliste, rămânerea în prima ligă ar fi mulţumitoare raportat la buget, iar de la voleibaliste aşteptăm victoriile promise. Desigur, promovarea este o obligaţie pentru fotbaliştii Oţelului!

La sporturi individuale, speranţele sunt şi mai mari, în special de la haltere, unde Elena Andrieş are de obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, acolo unde are posibilitatea de a ajunge la medalie. Ideal ar fi să se găsească resurse pentru ca la Tokyo să reprezinte un club din Galaţi, dar important rămâne să fie sănătoasă şi să ajungă acolo. De la Cătălina Axente, să vină confirmarea la marile competiţii internaţionale de lupte libere, titlul de campioană mondială pe plajă obţinut reprezentând o promisiune fermă. Scuzele mele, ei şi antrenorul Dumitru Buleandră, pentru omisiunea din articolul de bilanţ pe anul trecut! Iar de la box, Cristi Ciocan ar putea ajunge la mult doritul meci pentru o centură mondială.

Totuşi, dincolo de cele enumerate, cel mai mult mi-aş dori să apară startul unei săli polivalente noi, pista de atletism să devină realitate, pugiliştii juniori de la CSM Dunărea să fie motivaţi cât să avem din nou boxeri activi la vârsta senioratului. Să mai zic şi de bazin de înot la dimensiuni olimpice?

Citit 1415 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 17:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.