Pe repede înainte... până la prima ratare

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

"Suntem pe repede înainte!" pare fi expresia favorită a administraţiei locale. Unde mă duc, unde mă întorc, aud că totul e "pe repede înainte!". În secolul vitezei, e normal ca lucrurile bune să se întâmple cât mai repede cu putinţă! Iar gălăţenii au ajuns de prea mult timp la capătul răbdării, dovadă că tot mai mulţi şi tot mai des se stabilesc pe alte meleaguri. Din păcate, "pe repede înainte" se dovedeşte a fi, adesea, drumul scurt către o ratare.
Cu ce să încep? Poate cu finanţarea guvernamentală pentru achiziţia a 50 de autobuze nou-nouţe, pe care Primăria municipiului Galaţi a ratat-o dintr-un motiv pueril, ca nu spun prostesc: numărătoarea paginilor nu coincidea între dosarul original şi dosarul copie, iar un document din copie nu apărea şi în original. Sigur, se putea şi mai absurd de-atât! De pildă, Primăria Timişoara a ratat finanţarea pentru că "în dosarul "copie" pe cinci pagini lipsea ştampila "conform cu originalul" şi semnătura. Bine, se ştia, pe la colţuri, că finanţarea pentru autobuze noi e cu "dedicaţie" pentru anumite municipalităţi, dar tocmai de aceea cred că administraţia locală trebuia să fie cu ochii în patru!
Tot "pe repede înainte" a început şi proiectul celebrei parcări multietajate din Mazepa, investiţie care îşi doarme somnul de frumuseţe în dosare, prin sertare, în loc să-i răsară măcar fundaţia din zăpadă.
"Pe repede înainte" şi cu ochii larg închişi a fost concesionată şi Plaja "Dunărea"! Şi aşa au ajuns autorităţile să se roage de "investitor" să le dea plaja înapoi. Tot "pe repede înainte" s-a votat, la finele anului trecut, şi proiectul de transformare a bazei de agrement într-un "Complex acvatic multifuncţional cu plajă urbană". Rămâne de văzut cât de repede şi mai ales ce se va alege din investiţie.
"Pe repede înainte" s-a ratat, în 2016, şi finanţarea europeană pentru punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina-Barboşi. Un proiect pentru care s-a muncit zdravăn pentru a fi câştigaţi banii europeni în decembrie 2018.
"Pe repede înainte" şi nu prea au fost puse în funcţiune şi centralele termice care dau căldură în şcoli, apartamente şi instituţii, deşi intervenţiile ar fi trebuit făcute la timpul cuvenit, nu în prag de iarnă. Şi apropo de iarnă, nimeni nu ştie cât va costa gigacaloria!
Să continui? Mai bine nu! Că-mi aduc aminte cum "pe repede înainte" a picat şi refugiul din staţia de tramvai de la IREG, din fericire fără victime sau pagube materiale. Iar administraţia locală nu a oferit nici acum vreo explicaţie pentru acest pericol public. Care ne putea trimite pe repede înapoi…

Citit 2155 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2019 17:48

3 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 17 Ianuarie 2019 16:22
  5.13.206.***
  Taxa de poluare, o lata teapa internationala! Nu e treaba statului, ce poluam noi! Eu nu vad construite masini de filtrare sau epurare a aerului in fiecare cartier, nici la terenurile de sport cu baloane, in care seara scot un fum de lemn ars, de abia ai plamani sa respiri... deci hai masa-ma s-te njur stat roman ciung! Eu am model Eco adica poluare minimica asa ca va dau **** psd si la gara! Pardon ca si aia arata execrabil ca si catunul! La Aeroport... drumul spre fericire si inpliniri exceptand BUGE tariii! Astept ziua cand vor crapa de foame... si le vor da unii cu linia de lemn peste manutzele alea pligne de metale rare nemunctite ca la privat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Joi, 17 Ianuarie 2019 13:31
  82.137.8.***
  1) Pe repede înapoi 50 AUTOBUZE Noi au alții care au mai multă CIUMA ROȘIE POLITICĂ și mai. mulți în guvern și ne mai fac brăilenii și Moldoveni (chiar dacă ăia de la Iași nu ne recunosc)Noi cumpărăm de la olandezi că sunt mai puțin corupți și poate ne vor ajuta să schimbăm denumire orașului*******""""""""""""**#*****************. 2) Garajul supra e Pe repede înapoi pentru că nu s-au terminat proiectele care vor costa cât lucrarea"****""********"""**""""**"****3) Plajă Pe repede înapoi vom avea când se vor întoarce gălățenii plecați în Spania și Italia ,,,4)Pe REPEDE Înapoi vom FACE la anul când apare taxa de poluare la centrale termice și vom fi frumos rugați să trecem la sistemul centralizat nou care mai ieftin FĂCUT DE Noul PRIMAR proaspăt ALES***5)Cigacaloria este GRATIS adică 720 de lei cum a Stabilit un zvoner și un răspândac din Primărie
  0
  2
  Raportează
 • postat de Ati uitat de :
  Joi, 17 Ianuarie 2019 11:08
  185.216.34.***
  Amenajarea unui debarcader pentru barci , langa trecere bac , zona concesionata unei firme fantoma !
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.