Pe repede înainte... până la prima ratare

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

"Suntem pe repede înainte!" pare fi expresia favorită a administraţiei locale. Unde mă duc, unde mă întorc, aud că totul e "pe repede înainte!". În secolul vitezei, e normal ca lucrurile bune să se întâmple cât mai repede cu putinţă! Iar gălăţenii au ajuns de prea mult timp la capătul răbdării, dovadă că tot mai mulţi şi tot mai des se stabilesc pe alte meleaguri. Din păcate, "pe repede înainte" se dovedeşte a fi, adesea, drumul scurt către o ratare.

Cu ce să încep? Poate cu finanţarea guvernamentală pentru achiziţia a 50 de autobuze nou-nouţe, pe care Primăria municipiului Galaţi a ratat-o dintr-un motiv pueril, ca nu spun prostesc: numărătoarea paginilor nu coincidea între dosarul original şi dosarul copie, iar un document din copie nu apărea şi în original. Sigur, se putea şi mai absurd de-atât! De pildă, Primăria Timişoara a ratat finanţarea pentru că "în dosarul "copie" pe cinci pagini lipsea ştampila "conform cu originalul" şi semnătura. Bine, se ştia, pe la colţuri, că finanţarea pentru autobuze noi e cu "dedicaţie" pentru anumite municipalităţi, dar tocmai de aceea cred că administraţia locală trebuia să fie cu ochii în patru!

Tot "pe repede înainte" a început şi proiectul celebrei parcări multietajate din Mazepa, investiţie care îşi doarme somnul de frumuseţe în dosare, prin sertare, în loc să-i răsară măcar fundaţia din zăpadă.

"Pe repede înainte" şi cu ochii larg închişi a fost concesionată şi Plaja "Dunărea"! Şi aşa au ajuns autorităţile să se roage de "investitor" să le dea plaja înapoi. Tot "pe repede înainte" s-a votat, la finele anului trecut, şi proiectul de transformare a bazei de agrement într-un "Complex acvatic multifuncţional cu plajă urbană". Rămâne de văzut cât de repede şi mai ales ce se va alege din investiţie.

"Pe repede înainte" s-a ratat, în 2016, şi finanţarea europeană pentru punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina-Barboşi. Un proiect pentru care s-a muncit zdravăn pentru a fi câştigaţi banii europeni în decembrie 2018.

"Pe repede înainte" şi nu prea au fost puse în funcţiune şi centralele termice care dau căldură în şcoli, apartamente şi instituţii, deşi intervenţiile ar fi trebuit făcute la timpul cuvenit, nu în prag de iarnă. Şi apropo de iarnă, nimeni nu ştie cât va costa gigacaloria!

Să continui? Mai bine nu! Că-mi aduc aminte cum "pe repede înainte" a picat şi refugiul din staţia de tramvai de la IREG, din fericire fără victime sau pagube materiale. Iar administraţia locală nu a oferit nici acum vreo explicaţie pentru acest pericol public. Care ne putea trimite pe repede înapoi…

Citit 2484 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2019 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.