Prioritatea bolidului de lux, noua regulă în trafic

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Traficul din Galaţi este din ce în ce mai aglomerat. Maşinile s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie, aşa cum s-a întâmplat, de altfel şi cu şoferii. Dacă mergi cu maşina prin oraş, atât la volan, cât şi pe scaunul din dreapta, nu ai cum să nu observi modul haotic în care se conduce.

Dar, să o luăm cu începutul. Primii care greşesc sunt instructorii auto, cei care îi pregătesc pe viitorii şoferi. Nu îi bag pe toţi în aceeaşi oală, dar sunt mulţi cei care uită să îi înveţe pe elevi că trebuie să semnalizeze atunci când trec de pe o bandă pe alta sau că sunt obligaţi să acorde prioritate în intersecţii. Nu de puţine ori am văzut astfel de cazuri, iar aceşti elevi sunt, din păcate, şoferii care vor fi vedete în traficul de mâine.

Pe lângă mașinile şcolilor de şoferi, în trafic îi întâlnim şi pe şoferii de BMW, Audi, Mercedes, Porsche sau orice alt bolid de lux. Aceşti şoferi au primit, odată cu maşina, şi o parte din şosele. Ei au prioritate în orice intersecţie, nu folosesc mai deloc semnalizările, iar dacă le stai în cale, te şi înjură de toţi sfinţii. Pe acelaşi principiu circulă şi majoritatea şoferilor de taxi. Indiferent că au sau nu prioritate, ei se bagă în intersecţie ca şi cum ar fi a lor şi toată lumea din jur ar trebui să se oprească. Ba, uneori, când trebuie să iasă din intersecţie, jumătate de maşină este deja în stradă, doar, doar s-o opri toată lumea ca să treacă ei. Şi, dacă ai curaj să nu opreşti, cu siguranţă îţi aduce aminte nu doar de sfinţi, ci şi de toate neamurile, că doar el este taximetrist şi se grăbeşte. Partea gravă însă este că aceşti şoferi au şi clienţi în maşină, iar viaţa lor este pusă, de prea multe ori, în pericol.

Aşadar, dacă vrei să eviţi un accident, cel mai bine este să înveţi că regulile de prioritate din intersecţii s-au schimbat, respectiv a apărut prioritatea de BMW, Audi, taxi etc, semnalizarea nu se foloseşte nici la schimbarea benzilor, nici atunci când schimbi direcţia de mers. Mai mult, trebuie să înţelegi că mașinile şcolilor de şoferi au la volan oameni fără experienţă, aşa că este de datoria ta să îi laşi să înveţe. Că unii învaţă prost, e altă poveste.

Din păcate, astfel de şoferi se înmulţesc pe zi ce trece, aşa că traficul a devenit infernal şi foarte periculos, atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalţi participanţi la trafic. Iar acest lucru este evident în statistica poliţiei, care raportează din ce în ce mai multe de accidente soldate cu victime şi chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

Citit 2074 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 17:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.