Prioritatea bolidului de lux, noua regulă în trafic

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
6 comentarii

Traficul din Galaţi este din ce în ce mai aglomerat. Maşinile s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie, aşa cum s-a întâmplat, de altfel şi cu şoferii. Dacă mergi cu maşina prin oraş, atât la volan, cât şi pe scaunul din dreapta, nu ai cum să nu observi modul haotic în care se conduce.

Dar, să o luăm cu începutul. Primii care greşesc sunt instructorii auto, cei care îi pregătesc pe viitorii şoferi. Nu îi bag pe toţi în aceeaşi oală, dar sunt mulţi cei care uită să îi înveţe pe elevi că trebuie să semnalizeze atunci când trec de pe o bandă pe alta sau că sunt obligaţi să acorde prioritate în intersecţii. Nu de puţine ori am văzut astfel de cazuri, iar aceşti elevi sunt, din păcate, şoferii care vor fi vedete în traficul de mâine.
Pe lângă mașinile şcolilor de şoferi, în trafic îi întâlnim şi pe şoferii de BMW, Audi, Mercedes, Porsche sau orice alt bolid de lux. Aceşti şoferi au primit, odată cu maşina, şi o parte din şosele. Ei au prioritate în orice intersecţie, nu folosesc mai deloc semnalizările, iar dacă le stai în cale, te şi înjură de toţi sfinţii. Pe acelaşi principiu circulă şi majoritatea şoferilor de taxi. Indiferent că au sau nu prioritate, ei se bagă în intersecţie ca şi cum ar fi a lor şi toată lumea din jur ar trebui să se oprească. Ba, uneori, când trebuie să iasă din intersecţie, jumătate de maşină este deja în stradă, doar, doar s-o opri toată lumea ca să treacă ei. Şi, dacă ai curaj să nu opreşti, cu siguranţă îţi aduce aminte nu doar de sfinţi, ci şi de toate neamurile, că doar el este taximetrist şi se grăbeşte. Partea gravă însă este că aceşti şoferi au şi clienţi în maşină, iar viaţa lor este pusă, de prea multe ori, în pericol.
Aşadar, dacă vrei să eviţi un accident, cel mai bine este să înveţi că regulile de prioritate din intersecţii s-au schimbat, respectiv a apărut prioritatea de BMW, Audi, taxi etc, semnalizarea nu se foloseşte nici la schimbarea benzilor, nici atunci când schimbi direcţia de mers. Mai mult, trebuie să înţelegi că mașinile şcolilor de şoferi au la volan oameni fără experienţă, aşa că este de datoria ta să îi laşi să înveţe. Că unii învaţă prost, e altă poveste.
Din păcate, astfel de şoferi se înmulţesc pe zi ce trece, aşa că traficul a devenit infernal şi foarte periculos, atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalţi participanţi la trafic. Iar acest lucru este evident în statistica poliţiei, care raportează din ce în ce mai multe de accidente soldate cu victime şi chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

Citit 1674 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 17:57

6 comentarii

 • postat de HAHAHA Luni, 11 Februarie 2019 10:45 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  2

  Marlania ridicata la rang de virtute !! Din noul tip de educatie postdecembrista !! Si ne miram ca tinereyul pleaca.....

  Raportează
 • postat de Suparatu Luni, 11 Februarie 2019 08:34 188.24.244.*** Link la comentariu
  0
  2

  Pt ca in Romanika nu exista politie decat pt "catei".

  Raportează
 • postat de K Roll Sâmbătă, 09 Februarie 2019 18:45 89.137.136.*** Link la comentariu
  6
  8

  Este momentul perfect sa dau o klanta la psd

  Raportează
 • postat de ELLA Sâmbătă, 09 Februarie 2019 17:51 89.137.136.*** Link la comentariu
  1
  11

  Nu inteleg de ce statul ii lasa pe acesti nedisciplinati sa incalce legile si nu sint sanctionati.De ce ii lasa sa aduca toate hirburile din lume la noi in tara,apoi se pling de poluare.

  Raportează
 • postat de Trabantissimo Sâmbătă, 09 Februarie 2019 12:33 5.13.214.*** Link la comentariu
  2
  25

  Având șansa unei gratuități unice, odată aflat la volan personajul "șofer" își expune la vedere caracterul. Ăla care este, atât cât este. Șoferul român conduce pe drumurile patriei doar pentru el, disperat, acum ori niciodată. Șoferul român se manifestă exact așa cum trăiește. Zi zi. Ceas de ceas.

  Raportează
 • postat de Alexutz Sâmbătă, 09 Februarie 2019 12:08 79.116.103.*** Link la comentariu
  3
  26

  Prioritatea de smecher exista de foarte mult timp nu de astazi.
  Problema este ca nu ii intreaba nimeni pe smecheri de unde au bani pentru masinile astea ca 90 la suta dintre ele sunt obtinute prin diverse mijloace si nu tocmai prin munca cinstita.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.