Parcă ne-am născut în zodia melcului

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

„Hai, că se-ntâmplă la Galaţi şi lucruri bune!”, mi-a spus, deunăzi, un gălăţean optimist din fire. „Da, se întâmplă, dar greu şi foarte greu… mai mult spre deloc”, a fost replica rostită de un alt gălăţean, mai pesimist din fire. Acuzată, adesea, că nu văd decât lucrurile negative, mi-am zis să scriu astăzi despre alea pozitive.

Iată, la Galaţi s-a deschis, luna trecută, un Centrul de Medicină Dentară Socială, unde au putut merge oameni sărmani care n-au fost în viaţa lor la un stomatolog. E unic în ţară, aşa ni s-a spus, iar Primăria le va plăti beneficiarilor tratamentul stomatologic şi lucrările dentare de care au nevoie. Până aici foarte frumos şi demn de toată lauda. Numai că respectivul centru a fost inaugurat hăt! pe 13 aprilie 2017, în aceeaşi formulă, cu acelaşi echipament şi entuziasm. Partea birocratică a fost cea care a durat cam cât gestaţia la elefanţi: aproape doi ani.

Se poate şi mai mult! Iată, artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră! Despre necesitatea acestui drum se vorbeşte din 2005, de când aleşii, sub bagheta primarului Dumitru Nicolae, au cerut teren ca să-l construiască. În 2015, primarul Marius Stan a reuşit să obţină suprafaţa şi tare mă tem că în mai 2020 primarului Ionuţ Pucheanu s-ar putea să-i revină misiunea să-l înapoieze, cu regrete şi onoruri, Ministerului de Interne. Şi toată problema e tot pârdalnica de birocraţie: se actualizează avize în vederea obţinerii autorizaţiei de construire…

Tot prin hârtii se află, probabil, şi padocul acela mare şi încăpător, pe care îl promitea, prin 2017, actualul primar. Şi aeroportul internaţional pentru care, anul trecut, Consiliul Judeţean a plătit nişte studii de trafic şi de oportunitate. Şi n-am aflat nici măcar concluzia experţilor…

În hârtii e desenată şi zona aceea de agrement cu un port de ambarcaţiuni demn de un oraş port la Dunăre, pentru care Primăria Galaţi i-a concesionat, pe 49 de ani, unei firmuliţe, „golfuleţul” - zona din dreapta Trecerii Bac, cu acces către Plaja „Dunărea”. Plaja „Dunărea” am zis? Mai bine nu! Că au trecut prea mulţi ani de când ni se promite parc acvatic acolo, iar noi facem pluta pe uscat.

Concluzie?! Se întâmplă şi lucruri bune la Galaţi. Dar mai greu şi tare încet aşa… de parcă ne-am fi născut în zodia melcului.

Citit 1840 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2019 17:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.